Just nu i M3-nätverket
Jump to content

vilken är bäst?


Guest idgadmin

Recommended Posts

Guest idgadmin

Hej

 

Om du skall använda dig av brandvägg så förslår jag att du använder dig av

 

Mjukvara: Norton personal firewall

 

Hårdvara: ZyXEL, ZyWALL 1.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

 

Hej!

 

Jag utgår från att du avser en mjukvarubaserad brandvägg (då hårdvaruversionerna är dyrare). Har personligen provat en del men på senare år har jag skaffat mig en klar favorit. Både som gratisversion och betal. Den heter Zonealarm (pro för betal). Den är enkel (relativt i alla fall) och arbetar efter en simpel princip; inget går in eller ut om inte användaren godkänt det. Denna skyddar mer än väl för dina behov.

 

Betalversionen är lite mer svåranvänd men ger ännu högre säkerhet.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

 

Dampbarn med Dampryck säjjer:

är du en vanlig männinska som andas luft och går på toaletten ibland som den menskliga rasen brukar göra(oftast). så duger det bra me ett virusprogram istället, har du XP får du ett inbyggt vare sej du vill eller inte men det är faktiskt tillräckligt och tillomr bättre än va en vanlig människa behöver...

:P

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

Dampbarn...?

Använder du modem så är ett virus program och xp interna branvägg ett knapp tillräckligt skydd men har du en bredbandsuppkoppling så är det ett MÅSTE att ha någon form av brandvägg, visst är gratis programvaror bra, men det är värt att investera några extra hundralappar på att få en säker dator.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

 

Dampbarn med Dampryck säjjer:

vaffan har en vanlig menniska som en hackare vill ha!! välkommen säjjer jag! ta de ni vill ha ja missar nog inget...

VÄLKOMMEN TILL VÄRKLIGHETEN DU ÅXÅ!

trojjaner och andra virus hittar mitt virus program...

...och föresten så är svaret: adsl-ansluting aaaight

:P

 

Link to comment
Share on other sites

Per_Hellqvist

Den invbyggda brandväggen i XP tittar endast på inkommande trafik. Den försöker inte ens titta på utgående trafik. Det ger att all kod inne på din dator kan fritt sända ut allt den känner för.

 

Antivirusprogram i gemen är ganska dåliga på att upptäcka trojaner o liknande, och mycket dåliga på att upptäcka t ex spyware. En personlig brandvägg är idag mer eller mindre ett måste.

 

Nu arbetar jag för ett företag som säljer sådana, så ta det som ni vill, men undersökningen "Home Hacking Survey" som vi gjorde med tidningen PC för Alla förra året visar att ca 80% av alla hemanvändare hade någon form av påhälsning under den månad som undersökningen pågick.

 

Läs mer här:

http://www.symantec.com/region/se/corporate/safeonline_hacking_research.html

 

/Pelle

 

 

Link to comment
Share on other sites

Per_Hellqvist

 

Dampbarn (?) säger: "vaffan har en vanlig menniska som en hackare vill ha!!"

 

Två saker:

1. En dator att leka med. Fördriva tiden när det inte är något på TV. De som gör detta är mer i klassen skriptkiddies.

 

2. En dator att använda till något annat. En stor del av attacker som sker mot företag kommer från hemdatorer. Det kanske inte verkar märkligt tycker du, då många sitter på hemdatorn och "leker". Men, när 250 hemdatorer i Bulgarien eller Arizona SAMTIDIGT sätter igång attacker mot vissa mål ser man snabbt saken i annat ljus.

 

Man använder t ex oskyddade bredbandsanslutna datorer som språngbrädor för vidare attacker för att dölja sina spår eller öka slagkraften i attacken. Dessutom används de som mellanlagringsplats för barnpornografiska bilder, stulen programvara mm mm.

 

Så nog är de intresserade av hemdatorer.

 

Välkommen till verkligheten du också :-)

 

/Pelle

 

[inlägget ändrat 2003-01-10 10:07:48 av Per_Hellqvist]

Link to comment
Share on other sites

Guest idgadmin

 

Dampbarn med Dampryck säjjer:

mmmm kAy! ja kanske inte är någon Xpert på brandväggar och hakking,det är kanske för att ja inte tycker de e nödvändligt... ja har inegen brandväggförutom den i XP och ja har för tillfället inget antivirus program heller... en gång i tiden hade ja lyckats fått 66 st virus på 24 timmar aaaaight! (65 st va trojjaner)

ja läste pc för alla den månaden åxå eftersom att ja e prenumerant och ja trodde inte mycket på den höga risken att få hacker intrång! ja e kanske konservativ eller trångsynt men ja står kvar vid va ja sagt! välkomman alla som vill andvända min dator som "srångbräda" till sitt mål! då kanske min dator äntligen kommer till nån nytta...

:P

 

Link to comment
Share on other sites

Per_Hellqvist

Jag gillar ironin, men håller inte med. Det är som att lämna sitt vapen framme så att nån annan kan få använda det...

 

Det handlar inte om att hjälpa andra utan faktiskt att i många fall hjälpa brottslingar på traven. Tro det eller ej, men det mummlas faktiskt i maktens korridorer i USA om att man ska kunna lagstifta mot oskyddade datorer. På så sätt skulla man kunna åtala personer vars datorer använts av elakingar. Låter horribelt tycker jag, men det belyser att problemet är större än man tror.

 

Eftersom vi alla är på samma nätverk måste vi bry oss om varandra och inte underlätta för elakingarna.

 

/Pelle

"Uppdatera mera och krama varandra på internet"

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...