Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
reisto

Mina dokument

Rekommendera Poster

reisto

Kan man peka om katalogen "Mina dokument" så den i stället ligger på min E:Det skulle förenkla vid backupper och ominstallationer, då man kan "sopa rent" på C: utan att förlora något viktigt.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mejram

Det är bara att flytta över hela mappen Mina dokument till E:. Glöm bara inte att högerklicka på Mina dokument-ikonen på skrivbordet för att skriva in nya sökvägen E:\Mina dokument.

Annars kan man helt enkelt skapa en ny mapp på E-enheten ( t.ex Mina dokument 2 ) och ha två mappar att spara det man vill ha.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
reisto

Blir alla pekare i registret och andra ställen uppdaterade om jag bara flyttar mappen till E:?

 

Mina dokument dyker ju upp som default på en massa ställen i Windows. Tex. i Utforskarens träd som en egen enhet i hop med "Den här datorn" och "Skrivbordet"

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mejram

Om du högerklickar på ikonen "Mina dokument" på skrivbordet och ändrar sökvägen till E:\Mina dokument och klickar verkställ ( du får även frågan om du vill flytta över allt innehåll till den nya Mina dokument-mappen på enhet E ) så ska även Mina dokument i trädet i Utforskaren m.m. följa den inställningen = E:\. Eventuellt kan manuella inställningar som gjorts för att spara dokument i Mina dokument inte "fatta" ändringen, men det vet jag inte. Programsökvägar (Apps )ändrar man enkelt i Registret.

Som det tidigare inlägget föreslog så kanske TweakUI gör ett grundligare jobb...???

Lycka till!

 

 

 

[inlägget ändrat 2002-09-27 10:31:03 av Mejram]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser×
×
  • Skapa nytt...