Just nu i M3-nätverket
Jump to content

INTERNET FÖRSVINNER


tyson1977

Recommended Posts

Hej jag har en Dlink DI-524 trådlös router men ca. var 30:e min förlorar jag uppkopplingen. Har uppdaterat till senaste firmware (v.207) men ingen skillnad:

TACKSAM FÖR TIPS

 

Mvh Ive

 

Link to comment
Share on other sites

Dlink DI-524 trådlös router

 

Kör du trådlöst? Har du krypterat ditt nätverk? Det finns alltid en risk att obehöriga använder ditt trådlösa nätverk om du inte har skyddat det.

 

Thomas

 

Link to comment
Share on other sites

Hej, jag har samma problem och det startade för ca 2 veckor sedan också, har en Dlink router osäker på om det är samma som du har, det som händer mig är följande: ungefär varje 30 minuter förlorar jag internet i 5-15 min, jag är fortfarande uppkopplad men jag kan inte surfa, kan vara online på msn, spela online spel, tanka hem allt det går men inte surfa, det är som att det blir en block på WWW för mig, någon som har något förslag? min router kan vara DIR-300 står det när jag går in på den iaf

 

[inlägget ändrat 2009-07-10 15:00:47 av NooiT]

Link to comment
Share on other sites

Läs omdömena om era routrar på prisjakt

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=66689

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=283705

hade själv Netgear WGT624

och

bytte till Linksys WRT54GL

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=74148

och har inte ångrat mig.

 

Jag kan lägga till

1) Internetleverantören kan "orsaka" problemen. Kolla omdömena om leverantören hos http://www.cint.se Har själv avslutat internetabbonemang hos både swipnet (Tele2) och Telenordia (idag Telenor som äger idag Bredbandsbolaget och Glocalnet)

2) Med ADSL (internet från telefonjacket i väggen) är det jätteviktigt att ADSL kontakten sitter i första jacket och sitter närmast jacket. Eventuell kontakt för telefonsvarare eller telefon ska sitta utanpå ADSL kontakten.

3) Undvik höga temperaturer i ADSLmodem och router. För det är förödande för funktionen (långsam och osäker förbindelse blev resultatet när en kudde föll ner över ADSL-modemet) Har därför ADSL-modem och router hängande i sladdarna på en vägg så luften kan strömma fritt uppåt längs både "botten" och "ovansidan" numera båda vertikala.

4) Kvalitet/brist på kvalitet/prestanda/brist på prestanda modem/router, som redan nämnt, kolla omdömen på prisjakt och Smallnet builder

tex samtidiga överföringar (en sida hos www.svd.se kan bestå av över 600 bilder, bra om dessa kan laddas hem parallellt)

http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/chart,124/

5) Allt inställt på bästa sätt? Såg tex angående D-Link 524 i ett omdöme att den fungerade bättre om man i Windows satta fasta IP på anslutna datorer och inte använde DHCP funktionen i 524

6) Inställt enligt tips på Flora50s eminenta sida?

http://web.comhem.se/~u19125457/network.html

 

[inlägget ändrat 2009-07-11 08:29:29 av jannejanne]

Link to comment
Share on other sites

hittade ett forum där det stog nått om DCHP renew/release villket jag testate och efter det så har det funkat utan nåra problem, haft routern i över ett år å detta är det första problemet jag haft.

 

Link to comment
Share on other sites

har provat koppla upp mej hemma hos en kompis och laddat hem filmer och där har den aldrig förlorat uppkopplingen

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...