Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Behöver hjälp och tips om vad jag behöver


Slobby

Rekommendera Poster

Håller på att bygga en liten hemma studio här hemma för hobby projekt men har fastat rejät nu eftersom min laptop med Vista inte fungerar som det ska med mitt Firewire 410 ljudkort pga an en drivrutin som Vista har eller något sånt fick jag veta så jag behöver KÖPA EN NY DATOR så min fråga vad behöver jag för dator för att den ska fungera bra som studio dator

 

Jag har inte större lust att lägga ut allt för mycket pengar eftersom jag redan lagt ut en massa på midi klaviatur Rör mikrophon amps osv,

 

det jag vet är att mac är väll uteslutet eftersom det lär stiga över min prisklass som är runt 5-6000 kr max 7000, och så måste ju datorn ha XP eftersom det fungerar med Firewire ljudkort eller?

 

någon som har något bra tips på vad jag behöver? någin som är riktigt kunnig i detta område? alla förslag är välkommna

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Innan du köper ny dator så bör du prova Linux och förslagsvis Ubuntu studio som är en anpassad distribution av Ubuntu för ljud och bildhantering.

Börja med att tanka hem vanliga Ubuntu, http://www.ubuntu-se.org/drupal/download,'>http://www.ubuntu-se.org/drupal/download, och bränn den som iso-fil. Starta sedan datorn med Ubuntu-skivan i, du kan då prova Ubuntu och om ditt ljudkort fungerar där utan att installera Ubuntu.

Fungerar ljudet så kan du installera Ubuntu på en del av din Vistahårddisk utan att förstöra Vistainstallationen. Efter installation går du in i administration -> synaptic och markerar ubuntu-studio och ubuntu-restricted-extras för installation och installerar detta. Klart!

Värt att prova innan du köper ny dator tycker jag.

På http://www.ubuntu-se.org/drupal/ finns ett mycket bra forum på svenska om du har frågor eller behöver läsa på lite.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...