Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ingen Ljudenhet


chrysler96

Recommended Posts

chrysler96

Jag har en dator Fuiji-Siemens K8V-F med op xp home ed på C//: och "köpt" xp pro på D//:. På C kan jag spela musik men på D kommer det upp att jag inte har någon ljudenhet installerad. Vad göra: Tacksam för tips. Jag vet inte vad ni skulle behöva för uppgifter om datorn.

Serienumret på datorn är: 3970120035

Goran

 

Link to comment
Share on other sites

Har du 2 operativsystem på datorn? Ett på C: och D:? Kör du med Dual Boot eller hur växlar du mellen dom olika operativsystemen? Jag gissar att operativsystemet på D: saknar drivrutiner.

 

EDIT:

 

Börja med att boota (Starta) datorn med Windows XP professional som finns på D-Disken. Sen så måste du installera dessa drivrutiner.

 

Starta med att installera VIA Hyperion Pro Driver Package.

Använd "Click here to begin free download"

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070

 

Sen så måste du logga in på Fujitsu Siemens hemsida och hämta drivrutiner till ljudet.

http://se.ts.fujitsu.com/support/downloads.html

Klicka på "Component" och välj MB Asus K8V-F......... Sen så laddar du hem Audio Driver for REALTEK........

 

Till grafikkortet så föreslår jag att du använder denna drivrutin:

http://www.nvidia.co.uk/object/winxp_175.16_whql_uk.html

 

Thomas

 

[inlägget ändrat 2009-07-04 15:20:04 av Thomas1]

Link to comment
Share on other sites

chrysler96

Tack för tipset. för att växla mellan op måste jag starta om datorn.

jag ska pröva vad du tipsade om.

 

Link to comment
Share on other sites

chrysler96

Tomas1

Jag gjorde som du skrev.

DET FUNKADE

Tack skall du ha. det är bra att det finns dom som vill dela med sig av sina erfarenheter om data till en nästan novice.

 

Goran

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...