Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Brandväggen inaktiveras vid omstart!


Farbror Blå

Recommended Posts

Farbror Blå

Varför får jag säkerhetsmeddelande vid omstart om att brandväggen inte är på? Meddelande dyker upp i aktivitetslisten. (Detta begynte efter det att jag med hjälp av Cecilia har gjort rensningar i datorn.)

Det har hänt nu två gånger på raken, och att jag bockar för brandvägg hjälper inte efter nästa omstart, ju...

[inlägget ändrat 2009-06-17 21:53:50 av Farbror Blå]

Link to comment
Share on other sites

Du kan ju byta till en bättre brandvägg än den inbyggda i XP som jag tipsade om i din förra tråd.

 

Link to comment
Share on other sites

Farbror Blå

Jamen snälla, den har ju alltid funkat till nu, efter det att vi fixade med all rensning. Det är ju sedan det har uppdagats. Varför?? Det måste väl lätt gå att fixa så att den är PÅ hela tiden, även just efter omstart? Har det oxå ngt med Autostart att göra? Det kan väl inte bockats av sig själv?

 

Link to comment
Share on other sites

Så vitt jag vet så föreslog jag inget som har med brandväggen att göra. Det skulle vara om du avbockade något mer i Autoruns, stängde av någon tjänst som blackviper föreslog eller RegCure gjorde något dumt.

 

Kontrollpanelen - Administrationsverktyg - Tjänster Leta upp Windows Firewall eller Internet Connection Sharing (vilket namn som nu står där)i listan, dubbelklicka på den. Vad står det för Startmetod?

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-xp-support/177784-xp-firewall-keeps-turning-off-restart.html föreslås att man använder kommandot sfc. Bör hjälpa om RegCure tog bort något det inte skulle ha gjort.

 

Men varför inte höja säkerheten i datorn med en separat brandvägg? Du har ju råkat ut för en del olämpligt under åren så det är väl bra med något som stoppar ett antispionprogram som vill skicka ut lösenord till en dator ute på internet.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...