Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Byta prylar?


snurt

Recommended Posts

Ett surftips till, du har säkert lite prylar som du inte orkar sälja, sätt in en annons i http://www.swoppa.nu så kan du byta mot något annat du är i behov av, miljövänlig shopping.

 

Givetvis kostnadsfritt och reklamfritt.

 

Link to comment
Share on other sites

Jo fast då kanske det inte rimmar på shoppa. (Jag skriver kanske för det är möjligt att det finns någon dialekt med, i detta sammanhang, "rätt" uttal.) Swoppa ögonrimmar iaf för en svensk. ^^

 

Link to comment
Share on other sites

Du har rätt Flora. Shop och swap på brittisk-engelska (ej AE) rimmar. Hur man uttalar "swappa" på svenska tror jag varierar: en stockholmare använder nog ett å-ljud medan ett kort a-ljud borde vara mest naturligt i norra Sverige.

 

Det skulle vara intressant att få veta hur ni har tänkt, snurt. Själva sajten är ju annars en utmärkt idé vilket inte bör skymmas av våra språkfunderingar.

 

Link to comment
Share on other sites

Tänkt? Jag vet inte, jag bara byter grejer, var inne så ofta så jag blev moderator. Jag har inget emot swappa, men stavas det inte swopping på engelska? Jag bytte bort en bänkskiva som blev över mot en Mexikansk hängmatta och ett alfapet. Kanon.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har kollat i mitt engelsk-engelska lexikon (Collins). Bytesaffär kan stavas både swap och swop och samma gäller verbet byta. Det kan skrivas swap eller swop. Följaktligen är både swapping och swopping korrekta.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...