Just nu i M3-nätverket
Jump to content

SVÅRSTARTAD BÄRBAR DELL M60


ASHM

Recommended Posts

Har en Dell Precision Mobile Workstation M60 som är några år nu, (2003) som alltid nästan körs i docka tillsammans med stor skärm och nu har den börjat bli svår att få igång tillsammans med skärmen. Den startar men det kommer ingen bild på den stora dockkopplade skärmen föränn efter ca 3-4 omstarter (ingen signal till DVI-D uttaget säger skärmen)

 

Dessutom om man fäller upplocket för att se på den lilla skärmen i locket, så är det mycket svag ljusstyrka och ingen reaktion på styrkereglering via tangentbordsknapparna som när den var ny eller helt ok.

 

 

Kan det vara grafikkortet som börjar leverera för svag signal ?

 

När den väl "fångat" externa skärmen efter flera försök, så går den utmärkt !

 

 

[inlägget ändrat 2009-03-05 12:39:50 av ASHM]

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det låter som glapp kontakt. Får du bra bild om du bara kör på datorns skärm utan dockan?

 

Link to comment
Share on other sites

Tack, det är möjligt att dockans koppling är klapp då den ju slits en del, men jag har 2 dockor på olika arbetsplatser med samma problem och bilden utan docka är bra men väldigt ljussvag !

 

Ska prova DVI-D-sladden från skärmnen direkt in i datorn vid tillfälle om det startar bättre då, men faktum är att datorn ensamt är väldigt ljussvag !

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kan ju även vara datorns kontakt och inte själva dockans. Men ang bildskärmen har jag tyvärr inget bra svar...kanske att skärmen börjar må lite mossigt, men det låter konstigt. Du har inga andra inställningsmöjligheter för bild/grafikinställningar?

 

Link to comment
Share on other sites

Skärmarna på de olika ställena är ganska nya fina Dell 27 tummare och grafikkorten går alltid på högsta upplösningen 1920x1200 och kortet är ett NVIDIA Quadro FX Go 700.

 

Ska som sagt prova kabeln direkt vid tillfälle och kanske köra en systemtest av grafiken.

Det kan ju vara något glapp även inne i datorns grafikkortsanslutning.

har varit med om det för länge sen på IBM R21- (486 stationär från ca 1990) då man fick plocka ut kortet ibland och göra rent kontakterna :)

 

Har en ny Dell Precicion M4400 maxbestyckad med dubbla processorer med dubbla kärnor nu som går med Vista som håller på att migreras över till , men den hade andra grafikproblem i början i januari med ett grafikintensivt program (FEM-Design 8) och openGL som äntligen löstes genom att njukvaruleverantören skrev om programmets grafikdel.

 

Den har dock slocknat på skärmen några ggr när man kört stora problem med programmet länge och en omstart har hjälpt. Skulle tro att det handlar om för fulla stackar och tempfiler mm då.

 

Det är ju dock inte problemet med M60:an vid kallstart.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...