Just nu i M3-nätverket
Jump to content

AWARD bios


jasio

Recommended Posts

Hej

har phoenix - Award workstationBIOS v6.00PG .kan ej hitta inställningarna för audio ,har realtek ljudkrets inbyggd på moderkortet (MSI k9vgm(ms-7253)

 

mic nivån fungerar ej i kontrollpanelen(gråfärgad kan ej påverkas),har testat olika driver bytt ljudkort

 

kan bara tänka mej att problemet har att göra med nån inställning i bios som skall ställas om????

 

måste man betala för att få tag i uppdatering av detta bios????

 

 

 

dator= DualCore AMD Athlon 64 X2

 

OP=xp pro

 

Link to comment
Share on other sites

Först till en nyare bios:

 

http://global.msi.eu/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=260

 

De använder sig av ett sk. Live Update program för att flasha bios medan du kör windows, under förutsättning att inget är onormalt i ditt system i övrigt och du inte avbryter hämtning/ instalations-förloppet så ska detta vara säkrare än gamla tiders flash utility på diskett under minimal DOS.

 

JAg är dock inte helt hundra på att det är ett Bios-problem, kolla först om nya drivrutiner för Realtek ljud-kretsen ger ågot:

 

http://global.msi.eu/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=260

 

Använd alltid i första hand datortillverkarens egna, i andra hand moderkort tillverkarens egna och i tredje hand Realteks egna drivrutiner eftersom det kan vara special för just din krets på detta moderkort.

MSI har till skillnad från vissa andra moderkort tillverkare bra stöd för 64-bitars windows, annars är det ett undantagsfall då man annars letar hos kretstillverkaren istället för att få det att funka, men jag förstår att du har vanliga 32-bitars XP?

 

Titta även i kontrollpanelen, system, enheter (tidigare kallat "Enhetshanteraren" vid högerklick på "denhär datorn" och fliken system) leta efter utropstecken för någon enhet och kolla speciellt på ljud enheter och på Realtek kretsen.

 

Vissa kretsar tillåter att man byter funktion på mic porten till att ge fler utgångar istället, då är inte Mikrofoningången tillgänglig men du har främre och bakre ljud (4.1)

 

Link to comment
Share on other sites

Om du nu ändå öppnar BIOS och tittar så verkar MSI:s manual finnas på samma sida som de andra men i en flik "manual", det finns två Zip-filer innehållande varsin Acrobat reader-fil med bruksanvisningen, den ena endast på engelska, den andra med "international" = Engelska, Franska, Tyska och tre asiatiska språk (förmodligen Kinesiska, Thai och Koreanska), så den mindre filen räcker.

 

Det gav dock inte så mycket vid bläddrandet då allt som nämns av värde är: Audio

l 8-channel audio codec Realtek ALC883.

- Compliance with AC97 v2.3 Spec.

- Meet PC2001 audio performance requirement.

 

samt en bild över hur in och utgångar på baksidan ser ut, däremot finns det en byglingsuppsättning som på moderkortet heter "JAUD1" som kan anslutas till sepparat urtag på fronten, det ger mig en tanke att kanske inte både bak och framsidans micurtag vill samsas? testa om någon av dem funkar eller kolla i windows ljudinställningar om du kan välja att stänga av "kvadrofonisk stereo" / 4.1-ljud eller vad det kan kallas och därigenom få en fungerande mic-ingång.

 

Link to comment
Share on other sites

har ej front mic,har bara på baksidan,då ska man bygla ett par pinnar på jaud1 vilket jag också prövat utan resultat.

 

Ska försöka med att koppla in jaud1 som frontmic ????

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...