Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hur smart brukar en brandvägg vara


Erki

Recommended Posts

Vi håller på att utveckla en applikation som kommer att användas hos ca 100 kunder.. Applikationen läser in viss information från en Accessdatabas. Några gånger per år kommer vi att uppdatera denna databas. Tanken var att denna databas skulle distribueras ut till kunderna som bilaga i ett mail som sedan kopieras över till ett USB-minne för att sedan läsas över av applikationen. Jag inser nu att detta inte kommer att fungerar rätt av då mdb-filer oftast stoppas av brandväggar.

 

Hur brukar brandväggar identifiera filtypen. Skulle det räcka med att byta extension till .txt och sedan låta applikationen byta filtyp när den läses in eller brukar brandväggar titta i filen för att avgöra filtypen.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag hade packat filen med tex zip eller rar, för att få ner storleken och minska risken för att den fastnar i en brandvägg.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vill helst undvika detta då applikationen går på en industripc med Windows embedded och vill helst undvika installation av ytterligare program.Kunden ska helst inte behöva göra mer än att kopiera filen. Jag får prata med programmeraren så vår vi se vad han säger. Det viktigaste är dock att filerna garanterat kommer fram.

 

Link to comment
Share on other sites

Ok, men den dator som tar emot mailet, är det industri-PC'n? Om det är en vanlig PC, så kan man ju packa upp zip/rar-filen direkt till USB-minnet, det är "nästan" lika enkelt som att bara kopiera filen.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Eftersom kunden behöver ett USB-minne så kan det ju vara en ide´att skicka över ett USB minne till kunden. Med snigelposten.

Så (om industridatorn kör Windows) så slipper ni få in de skitprogramm som ofta följer med kundens eget USB.minne in i industridatorn.

Det finns ju exempel på att USB-minnen redan från tillverkaren i fjärranöstern är infekterade.

Nått ni kan undvika med egna USB minnen som ni formaterar bort allt på innan ni skriver in vad kunden ska ha.

USB-minnen är dagens disketter när det gäller att sprida skit mellan datorer.

 

Link to comment
Share on other sites

Sätt upp en poster där ni jobbar med texten.

 

Det är lätt att tillverka en grej. Men är ******* svårt att ta hand om den. En MySQL-licens kostar inte så mycket.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för många vettiga synpunkter. I synnerhet jannejannes om infekterade minnen. Jag ska sätta mig med programmeraren efter helgen så vår vi se hur vi löser det.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...