Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med filtypsassociationer


Annica75

Recommended Posts

Hej!

 

Jag råkade av misstag associera part-filer till VLC Media Player och vill nu ta bort associationen men jag lyckas inte. Jag kan ändra till ett annat program men inte ta bort associationen helt. Det går inte att bocka ur rutan "Använd alltid detta program för att öppna den här filtypen". Är det någon som kan ge tips om hur jag ska gå till väga? Jag vill alltså inte att part-filer ska associeras till något program över huvud taget.

 

Ett annat problem är att jag inte har hittat ett sätt att välja att endast ett visst filtypstillägg ska visas. Jag hittar bara möjligheten att se till att visa filnamnstillägg för kända filtyper. (Detta problem hör ihop med problemet med filassociationerna; i och med att part-filerna nu är kopplade till ett särskilt program så kan jag inte ändra filtypstillägget snabbt utan måste först gå in och ändra så att de visas för alla kända filtyper och sedan ändra tillägget och därefter gå tillbaka och ändra tillbaka så att de döljs igen.)

 

En tredje fundering är att jag undrar om det går att lägga till vilka program som ska vara standardprogram? Försökte nämligen gå in den vägen för att ändra vilka filtyper som ska öppnas med VLC Media Player, men det finns inte i listan och jag hittar heller inte hur jag eventuellt kan lägga till det.

 

Är tacksam för alla tips jag kan få!

 

 

//Annica

 

Link to comment
Share on other sites

...om det går att lägga till vilka program som ska vara standardprogram?

Har du testat via Kontrollpanelen -> Standardprogram -> Ange programåtkomst och standardvärden och Egen under Välj en konfiguration?

 

Link to comment
Share on other sites

Japp. Där har jag möjlighet att välja mellan olika program men jag kan inte lägga till något som inte finns i listan. VLC Media Player finns inte med och jag hittar ingenstans där jag kan lägga till det. =(

 

Link to comment
Share on other sites

(Detta problem hör ihop med problemet med filassociationerna; i och med att part-filerna nu är kopplade till ett särskilt program så kan jag inte ändra filtypstillägget snabbt utan måste först gå in och ändra så att de visas för alla kända filtyper och sedan ändra tillägget och därefter gå tillbaka och ändra tillbaka så att de döljs igen.)

 

Om du högerklickar på en .partfil som verkar vara en filändelse som läggs till på icke helt nerladdade filer i fildelningsprogram och väljer att öppna med ditt aktuella fildelningsprogram så kan det lösa sig. Ett annat sätt är att installera fildelningsprogramet på nytt ovanpå det gamla för då brukar filassociation för .part hamna rätt igen.

 

Vad gäller att visa filändelser för kända filtyper så är det all idé att göra det för då behöver du inte förlita på hur ikonen ser ut för filtypen utan du ser exakt vad det är för typ av fil på ändelsen.

 

Bosse

http://bosse.bloggar.nu

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset, men jag kan tyvärr inte göra så eftersom de .partfiler jag har laddas ner via sajter där man kan se tv-serier och filmer strömmande. Vissa sajter har formatet divx och de kan även laddas ner så jag brukar göra så för att kunna se dem när jag vill.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...