Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Läsproblem DVD


lowdriver

Recommended Posts

Har bränt ner mina bilder på en DVD-R skiva och det går bra att titta på dom med datorns läsare, men den DVD jag har kopplad till TV:n går det inte med. Det är en Samsung DVD-232 och enlig instruktionsboken ska den kunna läsa DVD-R.

 

Tacksam för tips som kan lösa det här.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hejsan!!

 

Din Samsung DVD-232 är förmodligen inte kompatibel med skivmärket som du använder. Prova att använda ett annat fabrikat på Dvd-skivorna.

 

En ny firmware kan göra Dvd-spelaren kompatibel med skivorna som du använder. Kolla på Samsungs hemsida om det finns någon firmware update till din DVD-spelare.

 

Mvh Thomas

 

Link to comment
Share on other sites

Det är mera troligt att spelaren inte kan läsa den typ av filer du bränt på skivan, prova att göra ett bildspel och bränn det sedan med Nero Vision då får du en legal DVD video.

 

Bildspelet kan du göra i Movie Maker som troligen finns i din dator, exportera det därifrån till hårddisken i DV-AVI format och bränn sedan den exporterade filen i Nero Vision, den filen ska alla spelare kunna läsa.

 

Med det här förfarandet kan du även lägga in ljud som bakgrundsmusik och kommentarer i bildspelet.

 

Link to comment
Share on other sites

Enligt vad andra kommit fram till ska din spelare klara av att visa jpg-bilder du brännt till en DVD:

 

http://www.videohelp.com/dvdplayers?DVDname=Samsung+DVD-232&Submit=Search&Search=Search&dvdportable=&dvdchanger=&dvdtv=&chipset=&orderby=Name&hits=50

 

Hur gjorde du när du brände skivan?

 

Kanske du har Vista och har använt den inbyggda brännarfunktionen? I så fall ska du prova den andra varianten som Vista har.

 

[inlägget ändrat 2008-11-07 22:59:27 av lizardKng]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...