Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Förslag till anti spam


DaeO

Rekommendera Poster

Hej alla

 

Jag, precis som många andra, får mycke spam mail, och har, i min perversa hjärna, utvecklat många destruktiva tankar på vad man kan göra för att komma åt dessa spammers.

 

Vad sägs om ett program eller ett skript där man kan lägga in alla spammarnas mail så att när man får ett mail från en spammer, forwardar man detta mail till alla andra spammers på listan. man ska sedan kunna dela med sig av sin spammlista till andra antispammers.

 

Det man skulle kunna uppnå med detta är i bästa fall att deras servrar blir så pass belastade att spammingen utarmas. I sämsta fall, KAN dom inte ta emot mail och drabbas därför inte alls. Den egna servern belastas inte alls för mycket i o m att det bara skickas ett mail, som senare kopieras.

 

Detta vore skitball.

 

DaeO

 

 

--> Hopppa och skit så får du randiga ben...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Rikard Ståhl

Tanken är god men faller tyvärr på att då skapas ju minst lika mycket mail som spam... Internet belastas i onödan och oskyldiga drabbas.

 

Som sagt, god tanke, men jag skulle nog rekommendera att anmäla avsändaren hos dennes ISP istället.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

men...

 

Om spammern har egen server, eller ifall ett företag hyr ut en lina till spammers, för just detta ändamål? Då kan man ju inte komma åt dom. och alla dessa viagra och porrsiter? Dom har ju nästan aldrig någon ISP... ivf inte ngn som bryr sig.

 

DaeO

 

 

--> Hopppa och skit så får du randiga ben...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Din ide att skicka spam tillbaka till spamarna är en bra idé - bara det att många av dom har falsk adress så försöker man skriva till dom så finns inte adressaten...

/Sussi

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Problemet är att de flesta spammare genererar en specialadress för varje utskick. Denna address tas sedan bort. Orsak: Man får inte tillbaka alla autoreply. T. ex. får man inte tillbaka autoreply där det står "jag är på semester,, kommer tebax bla bla". I stora mänger kan dessa autoreplys sänka servern.

 

En annan lurig grej är att om båda parterna har autoreply på sin mail. Då blir det en mail-storm vilket kan resultera i att mailservern går ner. I annat fall tar det upp bandbredd.

 

 

/kråkan

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
Glenn Larsson

En ISP har alltid en ISP har alltid en ISP har alltid en ISP har alltid en ISP (osv). Dessutom är huvud ISP'n i det landet är bunden av det landets lagar det är upp till dig att hitta rätt lagrum bara och kontakta landets myndigheter.

 

Jag har fått små/medelstora företag avstängda med referenser till sådana lagtexter för att de spammat mig.

 

De finns några som gör andra saker (en sak som jag inte uppmuntrar till, men inte heller fördömmer) som innebär stora problem för spammarens nätverk.

 

Mvh

Glenn

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...