Just nu i M3-nätverket
Jump to content

CD/DVD brännare felade med bränning men efter ominstallation funkar det?


Eerra

Recommended Posts

Har en dator som är HEM-PC, det gick inte att bränna DVD, blev bara sektorer som felade, och detta hända även i Linux som jag kör parallellt, Linux klagade om laser kalibrering eller något.

 

Ringde deras support och felanmälade DVD brännan det finns lite tid kvar innan garantin på 3 år tar slut för paketet, de föreslog ominstallation av drivrutin men hjälpte inte sedan föreslog de att jag skulle göra en recovery (Windows XP) av HD innehållet vilket jag gjorde men tänkte att det hjälper väl inte.

 

Men brännan började bränna utan fel i Windows XP och även i Linux, nu till min fråga til er som kan mycket, hur är detta möjligt eller är det bara tillfälligheter???

 

 

Link to comment
Share on other sites

Besvarar mitt eget inlägg, de får byta ut DVD-brännan för att jag antar att den är fel på den, för inte ska en ominstallation råda bot på det, det råkar bara vara tillfälligt att den bränner rätt, någon som har en annan uppfattning?

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Micael Karlsson

De problemen jag kan tänka mig är:

- Fel på brännarprogrammet

- Fel i brännarem

- Smutsig lins

 

Har själv problem med en Samsung-brännare som börjat bränna långsammare (dryg timme för att bränna i 16x mot tidigare kanske 20 min på 12x) så jag har testat att göra ret brännaren med en "linsrengörning" (CD med borste på undersidan). Återkommer med svar när jag testat att bränna en DVD!

 

 

Uppdatering: Det tar precis lika lång tid efter rengöringen (rengjorde två ggr), kanske måste byta brännare. :thumbsdown:

 

/Micael

 

If the facts don´t fit the theory, change the facts. Albert Einstein

 

[inlägget ändrat 2008-03-14 17:17:42 av Micael Karlsson]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...