Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Cecilia

Eforum-önskningar

Rekommendera Poster

Cecilia

Jag har blivit utsedd till ny huvudmoderator.

http://www.idg.se/2.1085/1.146470

 

En av de saker som jag ska ta hand om är att fånga in önskemål från er alla och kanalisera dem till IDG för åtgärd, så släpp fram era funderingar om ändringar i Eforum och skriv ner dem här i tråden!

 

Har vi för många eller få forum?

 

Ska Eforum behålla det här utseendet och plattformen eller ska Eforum bli mer likt de andra IDG-forumen som:

http://techroom-md.idg.se/forum/

http://capforum.idg.se/forum/

 

De forumen innehåller betydligt fler kringfunktioner med bloggar, privata grupper och privata meddelanden/brev etc. Är det något som ni är intresserade av?

 

Vad fungerar inte bra idag?

 

Osv!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pelleabc

Jag tycker att Eforums design är bra som det är. Man hittar lätt, och sidan är vänlig för ögonen, vilket jag tycker är de viktigaste faktorerna på ett forum som en del spenderar många timmar på.

 

Privata meddelanden hade kanske kunnat vara trevligt (om man kunde blockera personer som envisas med att skicka PM direkt istället för att använda forumet först). Hade också varit kul om "vem som helst" - som visat sig vara en ordentlig medlem genom ett visst antal poäng eller dylikt - kunde starta en "specialiserad" grupp som håller sig till ett visst ämne, och som man kunde skicka in sina bloggar till.

 

- Och grattis till jobbet som huvudmoderator, såklart!

[inlägget ändrat 2008-02-21 14:05:45 av pelleabc]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
mbgtmari

Även jag tycker att Eforums design är bra som den är. Jag instämmer i pelleabcs beskrivning: "Man hittar lätt, och sidan är vänlig för ögonen". Det betyder att jag tycker det är skönt att t ex slippa "rörliga" smilisar. Smileys som vinkar, blinkar, rullar sig av skratt på golvet osv kan vara kul i privatmejlen men i ett forum distraherar de mig så jag får svårt att koncentrera mig på texten.

 

Grattis till utnämningen! säger jag också. En mer kompetent person har jag svårt att tänka mig. Din arbetskapacitet och snabbhet med att svara i alla trådar är svårslagen. Du lever verkligen upp till ditt efternamn.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Monshi

Eforums nuvarande upplägg är trevligt men samtidigt finns det detaljer att jobba med. Särpräglingen som finns, den samlade presentationen, ska givetvis finnas kvar.

 

Vad jag önskar dock är ett nytt inläggsfönster, ett snyggare, ett enklare, mer funktionellt. Kanske ett Webb2.0 "fönster" är för mycket att önska men kanske en sak att titta på :)

 

 

Vad vill jag då? Några saker:

1: När aktionsknapp/val har gjorts ska fokus tillbaka där man var i inlägget. Idag vid ett lång inlägg skrollas man upp till första raden och man får snällt leta reda på den rad man befann sig på förhand

2: Okända snabbknappar. Testa ALT + 0149, dvs skapa en •. VEM använder dessa? Samt - om man nu har en snabbknapp för blå text ska den väl fungera på samma sätt som om man klickat på knappen för blå text?

2b: Och inte fanken hamnar en smiley där markören är. Nej då.

3: Listor - ja, nu skapar jag dem förhand. De vore trevliga på annat sätt

4: Formatering av text. Större, mindre, spoiler...

5: Inkapsling av länkar med URL-taggar. Istället för långa länkar som man måste gå via shurl eller liknande för att korta ned kan vi ha vänliga namn. Snyggare, enklare. Givetvis ska rena länkar fortfarande fungera.

6: Mer formatering ger att man måste kunna förhandsgranska sitt inlägg.

7: Jag har bred skärm. Lite bredare fönster...

8: När det ändå ska göras om, en modernare design av fönstret. SNYGGA knappar tack.

9: Bort med den föregående inlägg från inläggsfönstret. Man ser ändå bara senaste inlägget, det kan man lika gärna läsa i tråden.

 

Helt annan sak - tidsmaskinen är ett, tydligen, nödvändigt ont. En snabbknapp där som ger aktuell tidpunkt tack.

 

Mindre bugg - man kan bifoga en bild innan man postat inlägget. Det kan man tro ivartfall. Klockorna borde synkas...

 

Filer - när jag ändå är där. Ge varje användare ett begränsat filutrymme kopplat till kontot (se ex.v. MinHembio). Gör det möjligt att skicka upp valfri typ av fil och sedan länka till denna i inlägget. Exempelvis Excel-filer skulle jag vilja kunna skicka upp.

 

Det var några önskemål, några akuta och några mer långsiktiga.

 

Grattis till jobbet - för det är väl ett jobb?

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Fille!

tjeenare

 

grattis :)

 

det hade varigt bra med en ruta med aktiva trådar

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Tack allihop!

 

Kom med fler förslag!

 

det hade varigt bra med en ruta med aktiva trådar
Kan du förklara lite mer vad du menar, fille777?

 

Grattis till jobbet - för det är väl ett jobb?
Jag får ersättning för ett antal timmar i veckan.

[inlägget ändrat 2008-02-21 17:48:39 av Cecilia]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pelleabc

Ett par synpunkter på Monshis synpunkter. ;)

 

Att kunna ändra storleken på texten tycker jag inte är någon nödvändig funktion. Snarare något som vissa nya, yngre medlemmar kommer missbruka genom att skriva ett helt inlägg i h1 för att de är mycket viktigare än alla andra.

 

Håller med om punkt 9; ta bort "Föregående inlägg" och "Nästa inlägg". Jag har inte ens funderat på vad de varit till för förrän nu när de nämndes i förra inlägget. Hela inläggsrutan kan förresten göras om. Varför ha en "Anv. Info"-knapp när de flesta antagligen trycker på användarens namn i toppen av inlägget?

 

 

Plus:

 

- Uppmana medlemmar att sätta poäng på inlägg som hjälpt dem! Det är ju inget livsviktigt, men om det ändå ska finnas ett poängsystem så kan det ju vara trevligt om nyare användare får reda på att det finns. Tvivlar på att många läser igenom sidan "Så fungerar Eforum". Jag har varit medlem i snart ett år (under detta alias), och jag har inte så mycket som kikat förrän alldeles nyss.

 

- När man själv har skrivit i en tråd så uppdateras sidan "Hänt sedan sist". Att det inte har ändrats än tycker jag är underligt. Tycker även att man ska kunna se vem som har skrivit det senaste inlägget, och när.

 

- Antalet nya inlägg i rutan "Mina favoriter" till höger minskas inte fastän man varit inne och kollat. Jag vill inte behöva stänga webbläsaren och gå in på sidan igen bara för att se några siffror ändras. Det ska räcka att uppdatera sidan. Eller så hade de kunnat uppdateras var femte minut, och så kunde det stå "Senaste uppdatering: 5 minuter sedan" i toppen.

 

- Rutan "Nyheter från Techworld" är för mig bara skräp som gör det svårare för mig att hitta navigationslänkarna jag är ute efter. Om jag vill läsa nyheter så går jag in på någon nyhetssida, och om jag måste ha koll på något nytt som händer så sitter jag nog inte på ett forum.

 

- Kanallistan som nu ligger under menyn till vänster, tycker jag inte passar in, av någon anledning. Jag hade hellre sett ett ordentligt "träd" på sidan "Forumöversikt", så jag kan ta mig dit jag vill på några sekunder.

 

- Att se sin egen e-postadress i rutan "Användarinfo" känns bara meningslöst. Jag kan min egen adress. Och dessutom så står det ju i toppen av sidan: "Inloggad som: (mailadress...)".

 

 

När jag går in på detta forum så vill jag antingen bli hjälpt med något, eller hjälpa till med något. Inget annat. Bort med onödigt krimskrams, och var inte rädda för att stänga av folk som inte kan bete sig ordentligt. Såg här om dagen att någon hade skrivit ett (om än löjligt) hot i ett inlägg som han/hon sedan ändrade. Sådant ska inte tolereras. Alls. Visst, att folk är lite off topic då och då tycker jag bara är trevligt, men det finns gränser.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Snarare något som vissa nya, yngre medlemmar kommer missbruka genom att skriva ett helt inlägg i h1 för att de är mycket viktigare än alla andra.

Instämmer, det har man sett på många andra forum. Jag skulle tillochmed vilja gå ett steg längre och begränsa antalet på varandra följande tecken som får fetas och/eller färgas. Det är inte ett jättstort problem, men vissa skriver hela sina inlägg färgade och/eller fetade och det är inte trevligt.

 

- Jag skulle även vilja ha ett filter som inte tillåter rubriker som enbart innehåller en delmängd av en viss uppsättning ord, ex. Hjälp, mig, problem o dyl.

 

- Viktig punkt: Ang. poängsystemet skulle jag vilja ha möjlighet att dela ut poäng från vyn Senaste inläggen. Dessutom skall man inte pekas in i tråden efter poäng är satt förstås.

 

- Viktig punkt: Kunna använda Besvara från vyn Senaste inläggen utan att man pekas in i tråden efteråt.

 

Den sista punkten är upphov till mycket irritation från min sida eftersom det alltid innebär en extra backning för att komma tillbaka dit man var.

 

Att se sin egen e-postadress i rutan "Användarinfo" känns bara meningslöst. Jag kan min egen adress. Och dessutom så står det ju i toppen av sidan: "Inloggad som: (mailadress...)".

Den infon är ju främst till för andra användare. Du kan välja bort att den skall visas i Inställningar

 

Bort med onödigt krimskrams,

Jag vet inte om du syftar på de öppna forumen, men de skall definitivt inte tas bort, de är en mycket viktig del av den sociala delen av e-forum.

 

Grattis till mycket välförtjänt utnämning Cecilia! :thumbsup:

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stefan Eklinder

 

 

Jag tycker uppräknade forumförslag är lite kala och kalla. Föredrar mera likt 64bits forum. Känns lite varmare på något sätt. Om layouten och designen tvunget ska göras om. Annars är layouten och designen på Eforum i sin nuvarande form väldigt bra. Man har bra översikt och kan lätt gå igenom sida för sida.

 

http://www.64bits.se/forum/

 

Gärna möjlighet till "klistrade" trådar/inlägg. Om en fråga ställts tio gånger är man inte intresserad av att besvara samma fråga en elfte gång. Ett levande exempel är ju MSN-virustrådarna. Har tappat räkningen på dom nu. Samma virus och förslag på hjälp som ges. Imponerande att ni inte tröttnar. :-)

 

Borde väl finnas standardverktyg för att bekämpa MSN-virus?

 

Den här FAQ:en (Vanliga frågor) inne på varje forum borde synas mera. Det skulle väl egentligen vara en form av "klistrad"-trådfunktion, men den uppdateras så gott som aldrig. Jag tror inte heller att folk noterat den. Då känns det heller inte så inspirerande att uppdatera den.

 

Också någon slags varning för långa loggar i inlägg innan dom postas. Börjar bli tröttsamt att hålla på och tjata på folk att använda LOG-knappen. Ännu fler gånger blir det ju i Virusforumen.

 

Har vi för många eller få forum?

 

Datorkrigsforumet har gjort sitt, tycker jag.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Man kan inte kämpa ihjäl en skugga, den dödar man med ljus."

 

- Sigfrid Siwertz.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Fille!

tjeenare

 

 

 

 

det jag menar med aktiva trådar är trådar som det är många som ha svarat i, och om många har svarat i den tråden så kanske det finns ett svart på tråd skaparens problem och då kan andra ta del och kanske lära sig av det. så slipper nya trådar skapas igen efter en stund med samma problem

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
AnnaK

Stort grattis till ditt nya jobb & utnämning kanske vi oxå kan kalla det!

 

Förslag till tillägg / ändringar i forumet:

Kunna se vilka som är online (och att det går att välja bort den inställningen).

 

Forumöversikten, jag vet inte men jag har fått för mig att den inte riktigt stämmer med de forum som finns, kanske möjligt att göra en uppdatering?

 

Att det går att bifoga flera bilder (säg tre) i samma inlägg.

 

Några idéer från

Anna :-)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Föredrar mera likt 64bits forum

Urk, nej, den var helt förfärlig. E-forum skall behållas som det är och istället vidareutvecklas. If it ain't broke, don't fix it!

 

 

Den här FAQ:en (Vanliga frågor) inne på varje forum borde synas mera.

Helt klart ett av de viktigare förbättringarna som behöcs Det är ju lite bortkastat med all kunskap och alla bra svar som redan lagrats i databasen om ingen utnyttjar den.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia
det jag menar med aktiva trådar är trådar som det är många som ha svarat i, och om många har svarat i den tråden så kanske det finns ett svart på tråd skaparens problem och då kan andra ta del och kanske lära sig av det. så slipper nya trådar skapas igen efter en stund med samma problem

Det finns ju rutan "Hetast just nu" i högerkolumnen. Vad är skillnaden mot den?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mr Andersson

Jag fortsätter att "tjata" om forumväljaren när man skriver nytt inlägg. Den ska grupperas per avdelning, inte sorteras i bokstavordning. Alternativt att man kan ha en liten "sökruta" som då letar upp ett forum som innehåller det man skriver, om jag tex skriver "musik" i sökrutan, väljs forumet "Musikskapande på datorn".

 

Eller nåt åt det hållet. Ni fattar.

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Fille!

tjennare

 

 

 

jag om ursäkt för min blindhet det är inte så stor skillnad mellan dem så det jag har skrivit är alltså nu inget märkvärdigt. som jag sa tidigare att jag ber ursäkt

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Jag fortsätter att "tjata" om forumväljaren när man skriver nytt inlägg. Den ska grupperas per avdelning, inte sorteras i bokstavordning.

Eventuellt två rullgardiner, en för sektion (precis som i kanalväljaren) och en för vald kanals forum.

Det skulle även vara utmärkt med en instruktionssida som hjälper nya (och ibland mer rutinerade?) användare att välja rätt forum för sin fråga.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mr Andersson
Eventuellt två rullgardiner, en för sektion (precis som i kanalväljaren) och en för vald kanals forum.

 

Jag själv är lite "alergisk" mot såna lösningar (normalt kan man då inte se alla alternativ på en gång), men visst, det är bättre än i dag.

 

Eller kanske ha en trädmeny vid sidan, istället för en combobox ovanför?

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pelleabc

Anjuna Moon, jag menar absolut inte de öppna forumen. Jag har inte använt dem själv (än), men jag har inte ont av dem. :) Med "krimskrams" menade jag onödiga grafiska grejer.

 

Att se sin egen e-postadress i rutan "Användarinfo" känns bara meningslöst. Jag kan min egen adress. Och dessutom så står det ju i toppen av sidan: "Inloggad som: (mailadress...)".

 

Den infon är ju främst till för andra användare. Du kan välja bort att den skall visas i Inställningar

Jag borde kanske ha varit tydligare. Jag menade den ruta som ligger till höger på forumet. Inte popupen. Ett exempel på krimskrams. :)

 

 

Har vi för många eller få forum?

Till och från i en del år nu har jag varit prenumerant av PC för Alla, men har aldrig besökt deras forum för att detta är tillräckligt för mig. Om det finns ännu fler känns det bara ännu mer överflödigt för min del. Nu vet jag förstås inte vad de andra forumen innehåller, men oavsett hur det står till så vore det väl bara bra att slå ihop allting...?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cluster

Grattis :thumbsup:

 

Trots att eforum definitivt är riktigt bra så finns det en hel del som kan förbättras. Många bra förslag har redan nämnts men här kommer några av mina tankar.

 

Gällande design så tycker jag att en liten uppfräschning/modernisering kan vara på sin plats men det måste göras med omsorg och ett bevarande av "känslan". Det absolut viktigaste är att det är enkelt att hitta (innehåll och funktioner/knappar) och läsa.

Mer web 2.0-känsla och färre pop-up:er vore trevligt.

 

Kanalerna/forumen behöver gås igenom. Det finns ett antal forum som:

* har självdött

* skulle kunna slås ihop

* ligger i "fel" kanal

* saknas

 

En trådskapare skulle kunna ges möjligheten att markera en tråd som "löst". De flesta trådar handlar ju trots allt om ett problem eller en frågeställning. På en del andra forum kan man markera att problemet har lösts och även vilket inlägg det var som löste det. Dessutom så kan man på dessa forum välja att ha med löst/ej löst som en parameter i sökningen.

 

Appropå sökning så borde man kanske försöka pusha lite mer för den. Allt för få söker på sitt problem innan de skriver inlägget. Riktigt häftigt vore om man känner av inmatad text i inläggsrubriken och kommer med förslag på trådar i ämnet.

 

[edit:] Kod-rutan är på tok för liten. Varför inte ge den möjlighet att "flyga ut" (ovanpå högermenyerna) och bli minst dubbelt så bred och en hel del mycket högre genom ett knapptryck.

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

[inlägget ändrat 2008-02-21 19:01:51 av Cluster]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Med "krimskrams" menade jag onödiga grafiska grejer.

De smileys som finns idag tycker jag kan få vara kvar, men det är ganska lagom och tillräckligt så. Absolut inga avatars och utökad mängd smileys dock, där håller jag med dig. Sånt hör hemma på Lunarstorm och dyl.

 

Jag menade den ruta som ligger till höger på forumet.

Ok, då är jag med. Jo, Användarinfo-rutan är rätt onödig, inte minst med tanke på att den tar upp utrymme från de mer intressanta sektionerna under.

 

Nu vet jag förstås inte vad de andra forumen innehåller, men oavsett hur det står till så vore det väl bara bra att slå ihop allting...?

Med forum menar Cecilia här de olika forumen i e-forum, dvs. de olika ämnesrummen. Exempel på forum är PHP, Javascript, Öppet Forum osv.

 

[inlägget ändrat 2008-02-21 18:58:11 av Anjuna Moon]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pelleabc
Med forum menar Cecilia här de olika forumen i e-forum, dvs. de olika ämnesrummen. Exempel på forum är PHP, Javascript, Öppet Forum osv.

-Ahaaaa. (Duh.) Jag tycker det är bra med många avdelningar, så att ens inlägg kan hamna helt rätt, där specialisterna inom ämnet håller till. ^^

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Codler

Grattis Cecilia!!

 

 

Idéer/Synpunkter

* Jag tycker det finns för många forum.

 

* Att man ser alla sina "Nya inlägg i dina favoriter" på en sida eller så det finns en sida för det.

 

* Ny design, men Layouten och strukturen är bra.

 

* Det går just nu inte trycka Enter i "sök"-sidan.

 

* Bättre sökresultat, men Sökfiltreringen är bra.

 

Det är vad jag kommer på just nu.

 

------------------------------------------------------------

Se om jag är online:

http://www.xfire.com/profile/darkluna/

// Codler

http://www.metrobloggen.se/codler

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Monshi
Att kunna ändra storleken på texten tycker jag inte är någon nödvändig funktion.

Jag syftar inte på att man ska ha oändliga möjligheter men kanske en möjlighet till lite större för en rubrik exempelvis. Visst, fet text fungerar.

 

Krims krams, nej tack även för mig. Dvs inga avatarer, inga infogade bilder och liknande.

 

En sak - jag gillar på sätt och vis MinHembio funktion att den minns om man läst en viss tråd eller ej. Smidigt att bevaka trådar på det viset. Men iochmed Eforums upplägg kanske inte det är direkt aktuellt men kan kanske appliceras på hela kanaler?

 

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Anjuna Moon
Jag tycker det finns för många forum.

Många säger detta, men ingen talar om vilka forum de tycker skall bort.

 

Det går just nu inte trycka Enter i "sök"-sidan.

Denna funktionalitet har jag efterfrågat flera gånger förr genom åren. Skule vara väldigt trevligt att få dit den.

 

men Sökfiltreringen är bra.

Jag skulle vilja lägga till möjligheten att bara lista en post för varje tråd, förslagsvis startinlägget. Dessutom skulle jag vilja ha möjlighet att själv välja antal sökträffar per sida, som det är nu är det alldeles för få och det leder till tidsödande bläddring.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Monshi
* Det går just nu inte trycka Enter i "sök"-sidan.

Har aldrig gått. Motivering - generar många extra sökningar då användare kan tänkas enbart vilja byta fält för att fylla i mer detaljer.

 

* Jag tycker det finns för många forum.

Säger du A får du säga B. VILKA ska bort/slås ihop?

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...