Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Screenshot?


plusjenko

Rekommendera Poster

 

Hur tar man ett screenshot på något som spelas upp i svt öppet arkiv eller liknande?

 

Jag får bara ett svart skärm (som dessutom, efter att den är inklistrad i photoshop, fungerar som ett hål rakt bakåt och visar vad som ligger bakom photoshop...? obegripligt.)

 

/Plusjenko

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Problemet är själva videouppspelningen. Programmet (det inbäddade objektet på webbsidan) utnyttjar grafikkortets overlay mode. Overlay är ett sätt att "överlåta" uppritandet av bilden till grafikortet, som då kan utnyttja skalning och andra effekter, dvs. acceleration (minsar CPUs arbetsbörda). Programmet skapar en "tom" arbetsarea, och fyller denna med en speciell färg (andra tekniker finns också). När grafikkortet är på väg att rita upp skärmen "ser" den denna färg och istället för att rita upp på vanligt vis, läses videodata som programmet har skrivet till ett "speciellt" ställe (en annan buffert). Snapshot plockar bara det som finns i den normala bilden, och får alltså inte med videobilden. (Ungefär). Kolla wikipedia angående overlay.

 

När du gör en snapshot verkar det som om denna "overlaynyckel" (den specialla färgen) kommer med och vid paste och får då fenomenet med "look through". (I detta läge finns det ju ingen som så att säga skriver videodata, och istället visas vad som finns bakom).

 

[inlägget ändrat 2007-10-11 10:03:50 av zaphman]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pröva hämta hem programmet FSCapture, som är ett fenomenalt program för screenshots, där kan du välja att ta ett screenshot på ett visst programfönster, eller markering, eller vad som helst egentligen, och vad jag förstår så går detta inte genom windows "vanliga" screenshot, utan tar direkt på det som händer..

 

Pröva.. ;)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...