Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dåligt ljud när jag spelar in via line-in


fenderbender

Rekommendera Poster

fenderbender

Ok nu ska ni få någonting att bita i här.

 

Har kopplat mitt mixerbord till datorn, via line-in, för att kunna göra lite mixar via datorn. När jag spelar upp ljudet låter det klockrent, men när jag sedan spelar in med ett ljudprogram och i sin tur spelar upp det jag spelat in, så har ljudet tappat massor i kvalitet. Låter i princip som om ljudet är inspelat i mono och att det är en bra bit under det normala 16-bitars ljudet jag vill åt. Här är ett exempel på hur det låter.

 

http://www.speedyshare.com/984951898.html

 

Tycker ni att ni inte hör den dåliga kvaliten, spela en normal mp3a precis efteråt så förstår du. Självklart har jag ju vid det här laget provat en massa olika lösningar för att få bukt på det.

 

* Jag trodde först att mitt ljudkort pajjat och köpte ett nytt, men det visa sig att det var ungefär samma med det nya. Jag har alltså provat två olika ljudkort. Drivrutinerna är uppdaterade å fräscha. Ljudkortet jag har nu är ett Creative SB X-Fi XtremeGamer Low-profile PCI ( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=326406 ).

 

* Jag har kopplat det till en annan dator och via den datorn får jag bra ljud, när jag spelar in.

 

* Jag har provat 4 olika inspelningsprogram, samma visa i varje progam.

 

Summa sumarum kan man alltså säga att min dator verkar ha tappat nån inställning eller dyl. när det gäller att behålla kvaliten efter att jag spelat in via line-in. Ljudet låter alltså klockrent så länge jag bara spelar upp det, men sen tar det stopp.

 

Skulle vara SJUKT tacksam om någon kunde hjälpa mig, jag håller banne mig på att bli tokig!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...