Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hitta bra musik på nätet?


Nostradamus72

Recommended Posts

Nostradamus72

Jag försöker med jämna mellanrum uppdatera mitt musiklyssnade, hitta nya skivor och låtar med hjälp av nätet. Jag brukar frekvent leta på MySpace, och det jag framför allt är intresserad av är musik jag aldrig hört innan. Det är väldigt tilltalande att hitta de där gulkornen som man verkligen blir helt såld på. Problemet är ju bara att det är så förbannat svårt att hitta på ex MySpace. Man tvingas lyssna igenom tonvis med mindre bra material för att hitta guldkornen.

 

Är det någon som vet någon/några bra sajt(er) som håller koll på de som läggs upp eller ut på MySpace, likande sidor eller egna hemsidor?

 

Om någon undrar vad för musiksmak jag har så kan jag säga att de senaste artister jag blivit stormförtjust i är Terra Naomi, Missy Higgins, Anna Nalick, Sia Furler.

 

Link to comment
Share on other sites

Har du testat Pandora?

Där kan du ange namnet på en artist eller en låttitel och då försöker den hitta musik som liknar detta. Då skapas en "kanal" med denna musikstil. Kanalen kan du sedan finslipa genom att ge den låt som spelas tumme upp eller tumme ned.

 

Har själv hittat en hel del låtar/artister på detta sätt som jag nog inte hadde stött på annars.

 

http://www.pandora.com

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

Link to comment
Share on other sites

Sedan finns det även miljoner MP3-bloggar ute på nätet. Leta reda på en och följ de länkar denna har och snart har du nog att läsa och lyssna på kan jag tro.

 

Ett exempel:

http://iguessimfloating.blogspot.com/

Pandora är annars guld. LastFM har även den på sätt och vis liknande tjänst. Jag har dock inte provat den. Pandora är enkelt och trevligt och med mycket bra ljudkvalité (om man tycker Mp3@128 kBit/s är bra dvs). Bättre än SRs webbsändningar ivartfall

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...