Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Grafikkortsproblem


PerfA1990

Recommended Posts

Hejsan.

Detta har pågått under en mycket lång tid och jag undrar vad problemet är. Jo för 1 månad sen startade jag datorn och allt blev rött. Jag undrade vad som var fel och startade sedan om datorn. Samma sak. Jag antog att det var grafikkortet som var felet och installerade därför om drivrutinerna. Efter det funkade det i alla fall i skrivbordet men efter ett tag: Samma problem.

 

Jag installerade sedan om xp-et eftersom jag ända inte hade gjort det på ett tag. Var då också tvungen att installera om drivrutinern men denna gång testade jag ett par andra men efter en dag: Samma problem.

 

Nu fungerar det när jag är i skrivbordet, men när jag spelar spel så blir grafiken mycket konstig. Också när jag har haft på datorn ett dygn så blir skrivbordet rött. Har även resulterat i suddig färg, blåa sträck överallt och grafiken helt upp och ner.

 

Visst måste det vara grafikkortet? Måste jag köpa ett nytt? Snälla hjälp mig.

Har ett ATI Radeon 9800PRO.

 

Så här såg det ut när jag startade ett spel aldeless nyligen: http://img82.imageshack.us/my.php?image=grafiiiikqw0.png

 

*Moderator fixade länken*

 

 

[inlägget ändrat 2006-12-11 08:30:13 av Monshi]

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle börja med att ta loss grafikkortet och sätta tillbaka det igen, när jag har det ute så skulle jag kolla så att inte GPU-fläkten är fylld med damm. När jag satt tillbaka kortet så skulle jag kontrollera så att GPU-fläkten verkligen snurrar.

 

-nisse

Beauty is in the eye of the beer holder

 

Link to comment
Share on other sites

Fläkten snurrar! När jag uppdaterade drivarna fick jag blå skärm med meddelandet "UNMOANTABLE_BOOT_VOLUME" eller något. Installerade om XPet och drivarna. Spelet funkade ett tag men sedan fick jag samma problem igen.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...