Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vad har hänt med vår värld?


MH2

Recommended Posts

Vad har hänt med vår värld? Aftonbladet citerar en rapport som tyder på att ungdomsbrottsligheten INTE ökar:

http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,68928188_852__,00.html

 

Om det skall fortsätta på det här viset så kommer dom snart att redovisa statistik som visar att det slås ihjäl 2x så många män som kvinnor varje år eller att de flesta förtidspensionärer faktiskt är arbetshandikapade.

 

Huvaligen. Hoppas att det var ett olycksfall i arbetet. Kvällspressen kan ju inte rucka den världsbild de försökt cementera de senaste 10 åren.

 

Link to comment
Share on other sites

Hoppas inte BRÅ får pengar för sådana där undersökningar. Att fråga en niondeklassare om det är mindre ungdomsbrottslighet i dag än för tio år sedan, när de var i den mycket självmedvetna och informativt insatta ålder fem, är ju lika meningslöst som att fråga en svårt alzheimersjuk patient hur världen såg ut innan de fick sin sjukdom ;)

Att sedan citera en sådan rapport och dessutom ge "artikeln" en sådan rubrik, tja, det bekräftar ju bara ännu en gång (av hundratals gånger per dygn gissar jag) att man inte skall läsa kvällstidningar överhuvudtaget.

 

Link to comment
Share on other sites

Skulle tro att det är BRÅ's Vanligga offer/brotslighetsundersökning. Dvs:

Har du utsatts för ...

Har du testat ...

Har du någonsin ...

 

Ökningar/minskningar är BRÅ's tolkning.

Har en hel del felkällor. Gäller särskilt drogdelen (av någon anledning minskade andelen som testat droger omedelbart när lagen om innehav/bruk skärptes...)

Men offerdelen lär i alla fall vara mer tillförlitligt än när aftonpladdret rapporterar att "polisanmäld ungdomsmisshandel ökar med xx%" (och glömmer att berätta att hela ökningen beror på att skolorna börjat polisanmäla bråk och mobbing).

 

Lögn, förbannad lögn, statistik och högtidliga löften

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...