Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Problem med utgående


Zorba the Greek

Rekommendera Poster

Zorba the Greek

Hej,

Har två problem att bjuda på...

 

1. Har problem med vissa utgående mail och behöver hjälp att ställa in Exchange på lämpligt sätt.

 

När jag vill skicka utgående mail till personer inom organisationen som inte sitter på nätverket och inte har tillgång till vår internmail skickar Exchangeservern bara tillbaka mailen till mig.

Jag misstänker att Exchangeservern tolkar mailet som att det borde gå att skicka internt istället för via smtp eftersom mottagaren har samma domännamn som mig, detta trots att mottagaren inte har något konto på servern.

Skickar jag via Hotmail når det mottagaren som det ska.

Vad jag vill åt är i princip att om jag skriver in en adress vill jag att den skickas till den adressen (vi har en extern mailleverantör) och inte fastnar internt, oavsett om mottagaren har konto på Exchangeservern eller ej.

 

Vi kör fö Windows SBS Server 2003.

 

2. Kan man konfigurera Exchange på servern ovan så att den hämtar mail oftare än var 15:e minut?

 

Tack!

 

/Anders

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Johan Sandqvist

Hej du!

 

1. Ditt problem orsakas av att Exchange som standard är konfigurerat att vara ansvarig för all epost till din domän. I de fall där man har vissa adresser externt behöver man göra några inställningar. I följande artikel beskrivs hur du skall göra http://support.microsoft.com/kb/321721/

 

2. Mja, det finns iofs ett synnerligen inofficiellt registerhack som brukar gå att googla fram (jag har tyvärr inte kvar länken själv), men, du måste vara medveten om att du potentiellt kan råka ut för stora problem! Framförallt kan du få problem om det ligger ett stort mail som av någon anledning tar lång tid att ladda ned. Går nedladdningarna "omlott" får du stora problem!

 

Om du verkligen har behov av snabbare epostleverans skall du istället fundera på att sätta upp ditt system för direkt leverans (dvs inte gå omvägen via din ISP). På samma sätt undviker du potentiellt merjobb om du flyttar in de externa kontona till din server istället. Exchange stödjer såväl POP3 samt IMAP4 och har en (imo) mycket bra webbmail, så de externa användarna förlorar inget.

 

Lycka till!

 

// Johan

 

 

--

Bra källor till information om Exchange

http://www.microsoft.com/exchange/community/default.mspx

http://blogs.technet.com/exchange/default.aspx

http://www.MSExchange.org

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Zorba the Greek

Tack för användbar information!

När jag läser knowledgebaseartikeln inser jag ju mina begränsningar som amatör på området. Jag hade sas hoppats att det skulle gå att lösa med ett par klick någonstans, men jag ska pröva mig fram och hoppas att jag inte saboterar något... ;)

 

/Anders

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...