Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med att göra flash-knappar/länkar


Code Red

Recommended Posts

Har ett (nybörjar-)problem. Hur gör jag för att flashfilen aktiveras direkt när sidan laddas in och inte som nu, jag måste klicka på flashen först för att den ska fungera.

Misstänker att det är enkelt men hittar det inte.

 

För att förtydliga så syns det att flashanimationerna till höger är länkar så fort jag drar musen över dem. Men de jag gör måste aktiveras med ett mustryck innan länken fungerar. Warum?

_____________________________________

A man without a plan is not a man...

 

http://www.uppsalapr.se/

 

Link to comment
Share on other sites

Detta beror på att Microsoft förlorat en patenttvist om att automatiskt känna av och starta activeX komponenter vilket flashplayern i IE är.

 

En workaround är att man använder javascript för att sätta in koden för själva flashobjektet. Nu låter detta besvärligare än vad det är. För som tur ä finns det redan färdiga lösningar att ladda hem. Du kan hitta en variant på adobe's egen hemsida:

http://www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=7c29e252

 

Eller så kan du ladda hem swfObject:

http://blog.deconcept.com/swfobject/

 

swfObject gör det också enkelt att använda "ExpressInstall" vilket i proincip innebär att om din besökare har en för gammal player version så kan han uppdatera playern direkt utan att vara tvungen att gå till adobe's hemsida och ladda hem den därifrån. Och när det är klart så startas din film direkt.

 

Dessutom klarar den att visa alternativt innehåll ifall inte besökaren har javascript eller flash aktiverat eller att han/hon väljer bort att uppdatera sin gamla player version.

 

/Mirandir

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...