Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Google Translate


alfons74

Rekommendera Poster

Hej är det någon som provat använt Googles Translate verktyg:

http://translate.google.com/translate_t

Har ett par engelska sidor som jag skulle vilja översätta till spanska. Vilket verkar väldigt smidigt med Google translate. Men det är svårt att kolla om det blir rätt då jag inte kan spanska. Frågan är om översättningsverktyget är så pass smart att den klarar av grammatiken!? Tror inte det men skulle vara intressant om någon har erfarenhet av detta verktyg?

 

Mvh

Alfons74

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte jag heller men min erfarenhet av "automatiska" översättare är att de fungerar sådär. Oftast tillräckligt bra för att jag ska kunna översätta en text till engelska och förstå den. Grammatiken blir dock fel här och var.

 

Texten duger defenitivt inte att presentera för andra. Gör själv ett test med att klippa ut några spanska texter och låt den översätta till engelska (eller annat språk du behärskar). Du kan då själv värdera hur bra den är.

 

[inlägget ändrat 2006-10-23 20:33:40 av Erki]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Får mig osäkt att tänka på nån översättningssida jag testade för flera år sedan..

 

Please enter English text:

"I love you"

 

Response:

"Jag kärlek du"

 

\\Anp

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Man kan alltid roa sig med att köra en automatisk översättning i cirkel: skriv in en text på engelska och översätt till franska, sedan franska till tyska och slutligen tyska till engelska... inte många ord som är igenkännbara sedan..

 

Faktum är att bäst maskinöversättning får du mellan ryska och engelska.. ett reslutat av de miljarder dollar som lades ner på automatisk hantering av signalövervakning under kalla krigets dagar.

 

Vill du ha en bra översättning gäller nog alltid en mänsklig översättare, som http://www.ordia.se eller http://www.proz.com

 

[inlägget ändrat 2006-12-07 21:36:20 av Cruentus]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...