Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Trådlös router med Chello


bovenboven

Recommended Posts

Jag har kabelinternet via chello, och vill dela denna anslutning i ett hemnätverk med hjälp av en trådlös router från Netgear. Inga problem så länge jag ställer in datorerna på dynamisk IPadress, Chello erbjuder upp till fyra dynamiska adresser. Men jag vill inte ha det så. Jag vill ha ett lokalt nätverk (192.168....) och bara en publik IP för routern, men det funkar inte. Routern tilldelas aldrig någon adress, varför jag då helt enkelt inte kan ansluta till Internet.

 

Vad gör jag fel?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Inga problem så länge jag ställer in datorerna på dynamisk IPadress, Chello erbjuder upp till fyra dynamiska adresser. Men jag vill inte ha det så. Jag vill ha ett lokalt nätverk (192.168....) och bara en publik IP för routern, men det funkar inte.

 

Börja med att koppla ihop ditt intärna nätverk. Dvs alla till en switch som sedan skall vara kopplad till din router. Välj i din router att vara DHCP server. Välj på alla datorer att du ska erhålla adress dynamiskt. Testa.

Fungerar detta. Testa då koppla in internet i routern. Den får då ett publik ipnummer.

 

Lycka till

 

 

// Sparky

 

[inlägget ändrat 2006-10-18 11:30:15 av Sparky-]

Link to comment
Share on other sites

Jag har själv Chello som en av mina två ISP:ar och det funkar utmärkt att ansluta en vanlig "router" (bredbandsdelare) till kabelmodemet (Chello använder två fabrikat, Motorola och Thomson, av kabelmodem men de funkar likadant båda två).

 

Jag tror att ditt problem ligger i din Netgear, har du ställt in så att den skall erhålla ett ipnr från Chello via DHCP. Om du redan har gjort det prova att göra en "reset" av din Netgear (självklart så startar du även om kabelmodemet och låter det initiera (4 lampor skall lysa/blinka) sig innan du startar din Netgear).

 

Funkar det fortfarande inte så kollar du om du har kontakt med modemet genom att i din webbläsare skriva: http://192.168.100.1/ det som du kan se i modemets log skall du ta med en stor nypa salt (du kommer att se en massa ”Error” men det normalt). Om det inte funkar efter detta så får du posta igen och berätta om dina resultat så går vi vidare.

 

-nisse

Evigheten är lång, speciellt mot slutet

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, routern är anslutet till WAN-porten.

Ja, mitt nätverk funkar utan proble, alla datorer kan prata med varandra och även med routern.

 

Problemet är att routern inte får någon IP-adress från Chello, och då kommer jag inte åt nätet. Jag är inte hemma nu, men ska prova nisses förslag när jag kommer hem, resetta och hålla på.

 

Hoppas...

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, mitt nätverk funkar utan proble, alla datorer kan prata med varandra och även med routern.

 

Betyder detta att dina datorer erhåller en 192. adress?

 

 

// Sparky

 

Link to comment
Share on other sites

Jag är inte hemma nu, men ska prova nisses förslag när jag kommer hem, resetta och hålla på.

Jag glömde att skriva att du har en lampa på modemet som indikerar fysisk kontakt med routern (motsvarande lampa bör finnas även på routern). Dra ur WAN sladden och kolla på modemet, är det någon av lamporna som slocknar?

 

-nisse

Evigheten är lång, speciellt mot slutet

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...