Just nu i M3-nätverket
Jump to content

M-audio/SoundMax


sjakalman

Recommended Posts

Hej!

Jag sitter på ett ASUS moderkort med ett integrerat SoundMax ljudkort (fn inaktiverat). För några veckor sen köpte jag ett M-audio audiophile 2496 och installerade, då jag har för avsikt att spela in lite musik. Det ljudkortet har ju bara RCA angångar och inte minitele. Min fråga och mitt problem är nu hur jag ska göra om jag t.ex vill kunna prata över nätet typ messenger el skype. Skulle vara tacksam för tips om hur man aktiverar SoundMax igen. tack /// Viktor

 

Link to comment
Share on other sites

sjakalman skrev:

 

Jag sitter på ett ASUS moderkort med ett integrerat SoundMax ljudkort (fn inaktiverat).

Välkommen till forumet!

 

BIOS -> Advanced -> Onboard Devices Configuration -> HD Audio Controller. För att aktivera, sätt till [Enabled].

 

Link to comment
Share on other sites

tack för tipset.. Jag var inne i BIOS för att rätta till problemet men det fanns inget "HD AudioController". det fanns dock OnBoard AC'97 Audio. vilket var [Enabled]. Mitt moderkort är av modellen K8V-MX.

I aktivitetsfältet står det "Det finns inget SoundMax-ljud. Du kan inte använda kontrollpanelen - SoundMax". Tacksam för hjälp

 

Link to comment
Share on other sites

sjakalman skrev:

 

Jag var inne i BIOS för att rätta till problemet men det fanns inget "HD Audio Controller". det fanns dock OnBoard AC'97 Audio. vilket var [Enabled].

My mistake. Jag trodde att SoundMax bara hade HD audio.

Om onboard AC'97 är satt till [Enabled], så behöver du installera drivrutiner för det. Finns på moderkorts-CD:n. Du behöver också välja vilket ljudkort som ska vara aktivt vid ett visst tillfälle och det gör du i ljudkortsegenskaperna via kontrollpanelen.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...