Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Dubbelpostning!


webbaccess.net

Recommended Posts

webbaccess.net

Jag blir så förbannad på folk som dubbelpostar antingen samma trådar i samma forum eller i olika trådar.

 

Det finns folk som är experter på att posta dubbelt!

 

Link to comment
Share on other sites

Stefan Eklinder

 

 

Lätt hänt att det blir dubbelpostning ibland, men att göra det med vilje är för mig lite svårt. Ibland kan Eforum bli segt och det "stannar" när man ska posta ett inlägg. Då klickar man igen, igen och igen. När det lossnar så har man kanske sitt inlägg tredubbelt. Råkar man dubbelposta så är bara att anmäla, så tar moderatorn för forumet bort dubletten.

 

Korspost hör ju till de mer irriterande sakerna, tycker jag. Dessutom inte tillåtet och det står i reglerna att det inte är det. Vet inte om folk läser reglerna när de registrerar sig som medlem här, för att det korspostas då och då härinne.

 

Folk tror att man får snabbare svar när man korspostar, men nej. Oerhört irriterande att ha lagt ned tid på ett inlägg, och sedan finner man samma inlägg i ett annat forum som är en påbörjad tråd. Inte minst blir det svårt att följa upp när det är korspostat. Den som hjälper vet inte hur långt personen som postat fått hjälp i den andra tråden. En annan vet inte om att inlägget har en exakt samma tråd i ett annat forum här. Så det blir mer strul än bekvämlighet.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Om allt verkar gå bra, måste du ha missat något."

 

- Steven Wright

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

webbaccess.net

kan hålla med dig om att det kan vara att man klickar flera gånger på knappen.

eforums utvecklar kanske skulle lägga in ett "klick" skydd så att man bara kan klicka en gång... eller?

 

Link to comment
Share on other sites

Själv är jag mer irriterad på de som lägger frågor i helt ovidkommande forum. Och de som snällt svarar utan att ens notera att vederbörande har cyklat fel.

 

Av någon anledning är detta vanligt i "Diskutera Eforum": //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=872890

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=872335

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=871502

 

...bara den senaste veckan. Skärpning, tack!

 

Öppet Forum får också en hel del snedträffar, men att ingen reagerar på de i "Diskutera Eforum" övergår faktiskt mitt förstånd. I synnerhet i ljuset av att man var och varannan session ser Moderatorer flytta trådar till rätta fora med eller utan fostrande kommentarer.

 

Link to comment
Share on other sites

Och de som snällt svarar utan att ens notera att vederbörande har cyklat fel.

 

Men det är väl ändå bättre att svara i fel forum än att inte svara alls?

 

Link to comment
Share on other sites

Men det är väl ändå bättre att svara i fel forum än att inte svara alls?

Inte om du vill bädda för kaos. Tänk framåt. Någon j***a ordning måste det faktiskt vara.

 

Link to comment
Share on other sites

webbaccess.net

har faktiskt varit med om samma sak men i ett annat forum nämligen, "Databaser - Övrigt"

 

Blandannat

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=868340

 

men jag får faktiskt berömma moderatorerna för att dem lägger ner tid på att flytta trådarna m.m.

 

 

Edit:

Kan även störa mig på vissa trådar i olika forum som flyttas till ett tidigare "postnings" datum "bara" för att det inte finns svar

[inlägget ändrat 2006-10-11 01:12:43 av webbaccess.net]

Link to comment
Share on other sites

Nå, jag tycker då det är väldigt städat här jämfört med forum överlag. Så har det varit flera år så nåt kaos tror jag inte man behöver oroa sig för.

 

Visst är det bra att se till att trådar hamnar i rätt forum men det är ju det vi har moderatorer till.

 

Bäst vore väl att svara på inlägget och anmäla till moderstor.

 

För övrigt tycker jag att största "kaoset" orsakas av att trådar bara kan ligga på ett ställe. Ju längre en tråd blir desto mer fel ligger den var den än hamnar. Visst, man kan starta nya trådar och länka till gamla men det underlättar itne direkt för den som vill läsa "bakåt" i tiden.

 

 

[inlägget ändrat 2006-10-11 09:10:51 av lizardKng]

Link to comment
Share on other sites

Ibland kan Eforum bli segt och det "stannar" när man ska posta ett inlägg. Då klickar man igen, igen och igen. När det lossnar så har man kanske sitt inlägg tredubbelt.

 

Att det kan bli så ibland har jag förståelse för och tycker inte att det stör så väldigt mycket (själv tar jag alltid en kopia av mitt inlägg innan jag trycker på "Skapa inlägget", går något fel så är det bara att skapa ett nytt inlägg genom att klistra in det som jag ursprungligen skrev, men först så gör jag en uppdatering av tråden för väldigt ofta så har inlägget blivit postat även om fönstret "Besvara inlägg" inte försvinner som det skall).

 

Ren korspostning är precis som ni redan konstaterat väldigt störande men jag kan ha en viss förståelse för det om det är en desperat nybörjare:)

 

Det som jag har riktigt svårt för är dem som gör "dold" reklam för något som de själva tjänar pengar på. Senast inlägget som jag anmälde var ett inlägg som påpekade alla fördelar med IP-telefoni och länkade till den leverantören som han själv var så väldigt nöjd med. Det var inte precis raketforskning att ta reda på att postaren var VD för det företaget som han länkade till. Jag anmälde inlägget men tror att det fortfarande är kvar.

 

Beteendet är mycket klandervärt på två sätt: dels så kan det lura någon men kanske allvarligast är att det på sikt hotar Eforums existens (IDG ger oss ett fora som inte "nedsölat" med massa reklam), om man tillåter att folk postar "dold" reklam istället för att betala IDG så ser jag på sikt risken att IDG ledsnar och helt enkelt lägger ned Eforum.

 

Det här är inte på något sätt en kritik mot våra moderatorer utan kanske snarare en önskan om att ni skall bli lite hårdare i nyporna.

 

-nisse

Evigheten är lång, speciellt mot slutet

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...