Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Stoppar spamfilter vissa mejladresser?


Sickan1

Recommended Posts

Stoppar spamfilter vissa typer av e-postadresser? Vilka i så fall? Tänkte lägga upp en så kort adress som möjligt men har hört att det kan bli problem och undrar om det är sant. Finns det någonstans jag kan läsa mer om detta för att förstå hur det funkar så att jag kan lägga upp en bra adress på mitt företag utan att den stoppas i spamfilter.

 

Tack på förhand!

 

/Sickan

 

Link to comment
Share on other sites

Stoppar spamfilter vissa typer av e-postadresser?

 

Oj, en aning maffig fråga! :-) Vad spam-filter går på är olika beroende på vilket filter vi talar om. Ett vanligt är Spamassassin, som sätter poäng (plus o minus) för olika faktorer, flera av dem relaterade till epostadressen - se http://spamassassin.apache.org/tests_3_1_x.html

 

Ett bra spamfilter stoppar bara allt spam, men inget annan epost. Så oavsett vad för epostadress du använder kommer den förhoppningsvis bara stoppas om du skickar av mottagaren obeställd massutskickad epost, aka spam. Det ligger utanför din fråga, men för att underlätta för mottagarens spamfilter att göra rätt bör du se till att avsändande IP-adress inte finns i någon blocklista (i vart fall ingen av de större) alternbativt snabbt avlistas från sådana, du bör inte ha med URL'ar i mailet som är svartlistade, och du bör ha en (övervakad dvs läst) abuse@ och - helst - dito postmaster-adress. Du bör också ha en särskiljande rDNS på IP-adressen varifrån mailen skickas, dvs den bör inte se dynamisk ut (och alltså inte ha en kort ttl). Och se till att dina mail inte genererar höga SA-poäng, inte bara med avseende på from-adressen alltså.

 

Undvik att skicka ut autosvar t ex vid semester. En sådan sak kan få er svartlistade om en spammare anger en "spam-fälle"-adress som avsändare på ett spam riktad till en adress på ert företag.

 

Och se till att du inte har någon öppen proxie e dyl som har eller kan användas fölr att spy ut spam från er IP-adress.

 

Ytterligare en aspekt du inte frågade om gäller inkommande spam. En kort epostadress kommer sannolikt snabbare drabbas av mer inkommande spam än en lång - även om ni inte lägger ut den på nån websida eller så - det är inte så klokt att göra.

 

Hoppas något av detta gjorde dig lite klokare!

 

Hälsn

Claes

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...