Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Miglia TVMini


Ored

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har en liten USB tvmottagare till min Macintosh med märket Miglia TVMini. Nu undrar jag om någon vet om man kan få tag på en drivrutin för att använda den tillsammans med en PC?

 

Jag bor förövrigt i en lägenhet i mycket centrala delarna av Uppsala och undrar om någon vet varför jag inte får någon bra mottagning på tvmottagaren. Får nästan aldrig in tex TV4 och en del andra kanaler vid auto sökning på kanaler Jag har prövat både med den medföljande antennen och med en bordsantenn med inbyggd aktiv förstärkning som är specialgjord för marksänd digitaltv. För så känsligt kan det väl ändå inte vara att man blir tvungen att skaffa en takantenn, vilket inte är så lämpligt att göra i ett flerfamiljshus. Då är det ju en ohållbar teknik. Med analog TV fick jag ju en bra mottagning dirket. Någon som har något förslag hur man löser detta?

 

/Ored

 

Link to comment
Share on other sites

Tillverkaren erbjuder tydligen inte något stöd för PC men om du googlar runt så kommer du att finna några program som bör kunna hantera ditt kort.

 

Problemet är att många av dessa kostar och det är inte ditt kort värt, DScaler som är gratis och väldigt bra och är på väg med en version som funkar för DVB-T hur långt man har kommit vågar jag inte säga men du kan ta en titt här http://deinterlace.sourceforge.net/

 

Att jag skriver att ditt kort inte är värt att köpa programvara till beror inte på att det skulle vara sämre än något annat liknande kort (jag vet inte mer om ditt kort än vad som står på tillverkarens sida) utan för att ett kort med programvara för PC är så billigt. Titta t ex på det här som du får för 438 balubas http://snipurl.com/sgto

 

Min erfarenhet efter att ha testat några "USB-pinnar" är att de har en bedrövligt dålig känslighet, du måste vara väldigt nära sändaren för att det skall fungera. Även "vanliga" DVB-T kort har betydligt sämre mottagning än en digital-TV box.

 

 

[Edit: Prova ProgDVB som du hittar här http://www.progdvb.com/ Hur jag kunnde glömma detta förstår jag inte ;) ]

 

-nisse

Ambivalent?

Well, yes and no.

 

[inlägget ändrat 2006-06-29 12:19:03 av NWM]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...