Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Äntligen! Piratkopiering - en lathund


jkasto

Rekommendera Poster

Hej!

 

Hur frispråkiga vi e-forummedlemmar än verkar vara, så har IDG satt gränser om vad man får prata om. Att snacka om vad som ska vara tillåtet i Sverige/världen är helt okej, och alla åsikter är okej.

 

Däremot så får man inte uppmana/medhjälpa till piratkopiering. Piratkopiering alltså. Kopieringshjälp för "fair use" (har inget bra ord på svenska tyvärr) är okej att sprida här. Låter som en lek med ord, men så är det alltså. "Piratkopiering" sysslar vi inte med här.

 

Enda kopieringen (och informationen om sådan kopiering) handlar om "fair use". Risken är annars att du blir varnad eller till och med avstängd.

 

Lagar är krångliga, men måste ändå följas eller åtminstone kringgås. Absolut inte brytas emot! Ogillar man lagen, så finns det möjligheter att få sin vilja igenom ändå, genom att rösta/påverka Riksdagen/politruckerna.

 

Men som ett vänligt råd: Kalla det inte "piratkopiering -en lathund"..

 

Edit: "Fair use" kan väl översättas till "rättvist användande". Förenklat betyder det att man som "mediaköpare" har rätt till att göra egna kopior av mediat man har köpt, exempelvis backup och/eller kopior till mp3-spelaren och även bränna skivor som man till och med kan ge bort till de närstående. Eller liknande. Piratkopiering handlar om att överskrida gränsen till "fair use". Ytterst förenklat.

 

 

 

[inlägget ändrat 2006-04-06 16:42:34 av virtuosen2]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Thomas Tydal

För den som inte läst lathunden i fråga så rör det sig alltså inte om någon how-to-guide, utan det är bara en ordförklaring.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Läste inte hunden men jag undrar lite hur du tänkt när du kodar en sida som enligt dig själv bara funkar med FF?

 

-nisse

Ambivalent?

Well, yes and no.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"Lathund" handlar om hur man gör. Antagligen var det inte en lathund om det bara var en "ordförklaring".. (=ordlista). Har inte hunnit kolla igenom listan/"lathunden".

 

(Heja Tydal!! -Vår "Fair use"-Jesus..)

Hoppas bara att Thomas slipper bli "korsfäst"!!

Kämpa på!

 

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...