Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Dela skrivbord?


webbaccess.net

Recommended Posts

webbaccess.net

Hur gör man för att användare som loggar in på en dator ska få samma skrivbord om den användaren loggar in på en annan dator??

 

MVH Peter

 

Link to comment
Share on other sites

webbaccess.net

jo, om en användare loggar in och lägger en fil på skrivbordet så ska han kunna logga in på en annan dator och kunna komma åt samma fil utan problem

 

Link to comment
Share on other sites

Johan Sandqvist

Du kan via policy dirigera om skrivbordet till en annan katalog, ex i användarens hemkatalog. Finns under policyinställningarna -> User Configuration -> Windows Settings -> Folder Redirection. Ett tips är att samtidigt slå av standardfunktionen där en dator automatiskt kommer att skapa en offlinekopia på omdirigerade mappar. Behöver du bara åtkomst internt inom nätverket tar det bara tid, bandbredd och diskutrymme på klienten att ha offlinekopior. Du slår av det genom en policy som ändrar User Configuration -> Administrative Templates -> Network -> Offline Files. Sätt "Do not automatically make redirected folders available offline".

 

Enklast gör man policyändringarna genom att skapa en särskild OU i ditt AD-träd för användare som skall beröras av detta, och skapar en ny policy för just denna OU. Sen flyttar du dit användare som skall ha dessa inställningar.

 

// Johan

 

Link to comment
Share on other sites

Johan Sandqvist

Antingen ändrar du det genom en Policy som appliceras på de användare du vill. Du gör detta i AD Users & Computers genom att högerklicka på en OU (tänk på att standardmappen Users ej kan användas! Skapa en ny OU, ex "Användare", i roten på ditt AD) och sen välja fliken Group Policy. Skapa en ny policy och redigera den sen, inställningarna är enligt mitt förra inlägg.

 

Ett annat alternativ, som dessutom lämpar sig för ex en fristående dator som inte är med i domänen, är att använda programmet Tweak UI (finns att ladda ned från http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx) och där ställa in en speciell sökväg för skrivbordet. Finns i Tweak UI under My Computer->Special Folders. Som standard har du ju ex C:\Documents and Settings\<namn>\Desktop och du kan ändra det till ex \\server\users\<namn>\Desktop eller vilken sökväg du nu vill.

 

// Johan

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...