Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med videofiler


drum_man32

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har nyss skaffat en ny dator och då överförde jag lite film- och videofiler från den gamla datorn till den nya.

Jag installerade Media Player 10 på den nya datorn, sen även K-Lite Codec Pack med Media Player Classic som klarar filmer i Real Player- och Quicktime-format.

 

Filmerna jag har som är i .mov funkar felfritt, men i stort sett alla andra (mpeg, avi, wmv, mpg, rm) fungerar inte. Eller jo, de fungerar men problemet är att det är ett sorts...vad ska man säga...lager färg på det hela tiden. Ibland flimrar det vitt, ibland i brandfärgat. Det är fel på färgen i alla fall.

Det är inte Media Player Classic det är fel på, för jag har testat i både BS Player och Media Player 10 men det är fortfarande samma problem.

Det är ju heller inte någon avsaknad av codec väl? Jag fick ju de flesta i K-Lite-paketet och de spelas ju, det är ju bara färgen det är fel på.

 

Är det någon inställning som är fel med grafiken/bilden eller vad är det?

Mitt grafikkort är "AOpen GeForce FX5500 128Mb DDR TV-out DVI RETAIL AGP" om det skulle vara till någon hjälp.

 

Tack på förhand.

/Patric

 

Link to comment
Share on other sites

Usch, codecpaket. Undvik och ladda enbart ned det du behöver, med andra ord ladda hem ffdshow, en codec med stöd för det mesta som finns idag. Eller videolan, vlc, vilket är en spelare med samma codec rutiner som finns i ffdshow inbyggd (mmh, gäller inte detta även Media Playes classic).

 

Fel färg kan tyda på att det är fel codec som tar hand om filmen i fråga, men kanske det är ett problem i grafikkortet. Öppna WMP10 och leta Options och där fliken Performance. Klicka på knappen Advanced. Där bör finnas en ruta med namnet "Use overlays"/"Använd överlägg". Bocka i, eller ur denna, och se hur det ser ut. Om det blir en ändring av bilden öppna då grafikkortets nview egenskaper och leta reda på fliken där man kan justera färgerna för överlagringsobjekt. (kontroller för överlagring??) Och ja, ser något konstigt ut där så ändra.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Monshi: Jag valde det codecpaketet för man fick med Quicktime Alternative, för att när jag installerar vanliga Quicktime står får jag ett felmeddelande på vissa .mov-filer som lyder: You may experience problems playing a video track in "filename" becuase there is an error in the program. Och så får man välja Close eller Continue. Men om man tar Continue så funkar det perfekt, så jag förstår inte vad problemet är där. Men jag vill inte ha ett störande felmeddelande varje gång jag öppnar en .mov-fil så jag testade på QT Alternative.

 

Men nu har jag gjort som du sa, avinstallerat K-Lite-paketet och installerat ffdshow.

Sen tog jag bort bocken på "Använd överlägg" i WMP 10 och då fungerade det! Men bara de som visas i WMP 10. Det är iofs de flesta (fick för mig att .avi inte fungerade in WMP 10 men det gjorde det visst), förutom en .mpg-fil som inte fungerar, bara ljudet i den (har ju andra .mpg som funkar nu så jag förstår inte vad som är fel med just den..står iofs i WMP 10 att den skickar begäran efter codec men att det uppstår fel), sen så är det bara .rm som inte fungerar nu, och .mov, tills jag nu får bort det där felmeddelandet i QuickTime så jag kan använda originalprogrammet.

 

Jo, som jag sa försvinner bara det där färgfelet i WMP 10. I VLC (som jag nu installerat) och andra spelare (t.ex. Winamp) så är det kvar.

 

Och jag hittade nviews egenskaper, men inte fliken du nämnde. Finns dessa: Desktop Management, Profiles, Windows, Applications, Desktops, User Interface, Effects, Zoom, Hot Keys, Mouse och Tools.

 

Tacksam för (mer) hjälp. =)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vad gäller spelande av QT har jag ingen erfarenhet annat än genom QT men här finns en guide om media inställningar som är bra där detta tas upp:

http://www.inmatrix.com/articles/mediasetup.shtml

 

ja även guide om dett med videorenderingen och de olika rutinerna:

http://www.inmatrix.com/zplayer/highlights/vidrender.shtml

 

Får du tillbaka symtomen i WMP om du ställer tillbaka överläggs egenskaperna? Ja då är problemet i drivrutinen. Jag sitter tyvärr nu inte på en dator med GeForce kort så där kan jag inte hjälpa annat än ur huvudet. (och min guide om TV-ut)

Denna bild från guiden finns meyn som jag tänker på, så som den ser ut på ett G4Ti4200:

http://goto.glocalnet.net/geforce/images/nview_tv.png

 

I "menyn" till vänster finns alternative "Kontroller för överlagring" som jag tror det är du ska gå in under...

 

Eller i denna bild, "Justera färger":

http://goto.glocalnet.net/geforce/images/bild6.png

 

Edit: Missade lite, lite fel utryckt av mig.

Öppna egenskaper för skrivbordet, grafikkortsfliken, avancerade egenskaper. Geforecfliken. Så får du upp de dialoger jag pratar om

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

 

[inlägget ändrat 2005-08-12 14:55:35 av Monshi]

Link to comment
Share on other sites

Guinderna hjälpte tyvärr inget. Jag testade iofs inte något från dem men jag vågar inte pilla för mycket när jag inte vet vad jag gör och de verkade ganska komplicerade.

 

Ja, när jag kryssade i överläggsbocken igen så får jag tillbaka felet.

 

Nu vet jag vart du menar bland grafikkortsinställningarna (nview).

I "Justera färger" kan man ändra på Brightness, Contrast och Gamma, men det har väl inte något med det att göra?

ÅH! Nu!

Jag ändrade Color Profile från Standard Mode till Advanced Mode...då fungerar filmerna som de ska, i alla mediaspelare dessutom. Och med överlägg på i WMP 10.

 

http://goto.glocalnet.net/geforce/images/nview_tv.png - den verkar inte finnas i mina inställningar.

 

Men nu när det fungerar...tror du det var så lätt och att jag kan ha det så? Jag menar, eftersom det stod på Standard först kanske det skall vara det. Eller kan jag ha det på Advanced nu? Vad tror du?

 

Link to comment
Share on other sites

Börjar från slutet. Advanced eller standard. Spelar väl ingen roll. Skillnaden verkar vara att i standardläge justera du via dragreglage, i avancerat läge däremot justerar du gamma-kurvan för hand. Men du menar att det blev bättre bara du ändrade mellan standard ooch avancerat? Om du istället valjer att återställa standard värdena? Vad händer då?

 

http://goto.glocalnet.net/geforce/images/nview_tv.png'>http://goto.glocalnet.net/geforce/images/nview_tv.png - den verkar inte finnas i mina inställningar.

mmh, inte? Det borde den, fast det är klart, det kan ändras mellan olika kort. Fast det är ju samma drivrutiner. Kan du ge mig en screenshot (alt+print screen eller bara print screen) av din "första" filk blan dessa inställningar? För att få med den vänstra menyn måst eman ta en screenshot över hela skärmen (senare alt. ovan).

 

Några fler bilder som saknas eller skijer sig?

http://goto.glocalnet.net/geforce/

 

och mediaguiden jag länkade till är väl ganska enkelt skriven? Ska inte vara någon fara att följa den.

 

I "Justera färger" kan man ändra på Brightness, Contrast och Gamma, men det har väl inte något med det att göra?

Jo, det är ju just dessa som kan påverka. Normalt är värden a 100% och 1.0.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Om jag tar tillbaka till Standard blir det dåligt igen.

Du vet säkert hur de ser ut, men jag visar bara en bild med skillnaden på Standard och Advanced:

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/Color_standard_-_Adv.JPG

På Standard stod mina värden så från början. Det enda som händer när jag tar Advanced är ju egentligen att de tre värdena ändrar sig och att jag får styra kurvan själv, som du sa. Så det skulle alltså gått att ändra de tre värdena lite själv tills det blivit bra. Men när jag tar Advanced är kurvan helt rak och då funkar det. Då borde väl färgerna vara helt fel utan några som helst inställningar...men nej. Jaja, det fungerar ju med Advanced så det är väl bra. Så det går att köra på Adv. då eller är det någon nackdel med det?

 

Här är min första flik:

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload2/forsta_flik.JPG

 

Ja, det är lite som skiljer sig mellan våra versioner. Din verkar vara på svenska, min är på engelska.

-Din heter Felsökning, men min heter Tools och har andra inställningar, knappt något samma på den, fast det är samma bild där uppe (verktygslåda).

-Jag saknar TV-inställningar

-Jag saknar TV-utdata

Ja, vet inte riktigt vilka du har mer i menyn, men du kan ju se på bilden vilka jag har, och det verkar skilja sig lite på våra iaf.

 

Mediaguiden ser väl bra ut så, men jag förstår inte hur den ska kunna hjälpa mig med mitt QuickTime-problem. Det verkar ju vara till för såna som har problem med filmerna. Mitt QT-problem är ju att det kommer fram ett felmeddelande som säger vad jag skrev förut"You may experience problems playing a video track in "filename" becuase there is an error in the program". Och detta när filmerna ser ut att fungera...ändå står det att det ska vara ett error. Hm.

De säger att de använder Zoom Player på den guiden. Till vad, undrar jag?

 

[inlägget ändrat 2005-08-13 01:36:31 av drum_man32]

Link to comment
Share on other sites

Ja, din första bild säger väl allt. se till att "kurvan" är rak likt den är in avancerat läge. Dra gamma reglaget till det står på ett (1)

 

Och ja, du saknar första bilden jag gav dig eftersom du inte har någon TV, eller annan sekundära skärm ansluten.

 

Guiden, denna sida tar upp QT:

http://www.inmatrix.com/articles/mediasetup2.shtml

 

och har en länk till en sida där QT alternative finns.

http://home.hccnet.nl/h.edskes/finalbuilds.htm#quicktimealt

 

fast som sagt, ingen erfarenhet av QT alternative.

 

Zoomplayer är en utmärkt spelare som dessutom har ett interface där man kan "justera" vilka filter som ska användas vid uppspelning av olika material.

 

Och ja, enda skillnaden mellan advanced och standard är hur du justerar kurvan. I advanced vi klick på kurvan, i standard via dragreglage.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Hm, när jag drar det finns det bara tre lägen; 0.50, 3.61 och 6.00, så jag kan inte ändra till 1. Men det går väl lika bra att ha på Advanced då, eftersom det fungerar...

 

Jo, men jag tycker inte der ser ut att vara en lösning till det problemet jag har. Står inget om mitt problem iaf.

 

De enda som inte fungerade nyss var ju .mov och .rm, men jag gjorde så att jag installerade QT Alternative men då får jag ju inte .rm att fungera...så då gjorde jag på det här sättet att jag installerade K-Lite-paketet igen, fast utan alla codecs, jag tog bara och installerade Media Player Classic och Real- och QuickTime Alternative...så nu spelar den Media Player Classic både .mov och .rm.

Så nu när jag inte har QuickTime original så får jag ju heller inte det felmeddelandet/problemet som jag hade förut.

 

Så, då var både det och färgproblemet löst då, antar jag.

 

Men svara och kommentera gärna ändå om det är något mer att säga. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Om allt fungerar ska vi nog vara nöjda för denna gång.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...