Just nu i M3-nätverket
Jump to content

bygga upp ett eget forum. .


palmone

Recommended Posts

finns det ngra bra sätt och hemsidor där man kan lära sej att bygga sitt egna forum?

 

det ska inte var ett stort forum. . mest för att lära mej hur man gör. . .

 

finns det ngn som kan ge lite tips på sidor och idéer. . .

 

mvh palmone

 

 

Ps. jag visste inte vilken tråd jag skulle lägga detta inlägg i. . så det blev det här=)

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon
finns det ngra bra sätt och

Läs, testa, implementera, felsök och <-

 

Jag har tittat igenom många tutorialsajter relaterade till enkla webbtekniker för att hitta något för de som behöver det och jag tycker fortfarande att www.w3schools.com ligger i täten.

 

Något du aldrig lär dig i böcker eller tutorials dock är att bli en bra programmerare. Hemligheten däri är lätt att uppnå (eller svår, beroende på personlighet) - tålamod, en drivande förmåga och talang för att felsöka och framförallt en kreativ läggning. Utan passion för vad du skapar och total kontroll över dina system kommer du aldrig bli en utmärkt programmerare.

 

Mer skitsnack än du frågade om, jag vet =), men utan att känna till din kompetens eller vilja så föreslår jag att du börjar med asp eller php-forumen från länken ovan, samt ser till att du har en grundläggande förståelse för hur en enkel databas fungerar.

 

Att "bygga forum" verkar vara en populär syssla numer, men det är ingen vetenskapsgren med egna kapitel i datalitteraturen. Lär dig grunderna och applicera dem och ställ följdfrågor härinne.

 

Link to comment
Share on other sites

Jonas N. H-vall

Tja! Beroende på vilken kunskapsnivå du redan ligger på kan det också vara bra att ha ett par befintliga forum att använda som referenser. Kanske inte så lätt att hoppa in i deras programmeringsteknik, men för att få en känsla av vad som passar för dig att ha med, och inte ha med :-).

 

Främst kan du kolla via www.aspin.com efter forum. Där finns både gratis, shareware och dyra forum att köpa (mycket annat också), dock bara ASP.

 

För ASP, om du ändå får för dig att vilja se eller sätta ett fullblodigt forum (om än inte supermodernt) i provdrift, kolla http://forum.snitz.com/.

 

PHP är inte min starka sida, men de har ett motsvarande fritt forum på http://www.phpbb.com/. Förutsättningen till att det är fritt, är att det inte används i ett inkomstbringande syfte.. som det så vackert heter :).

 

 

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

För hemanvändare och småföretagare:

http://www.PCblocket.se

 

Link to comment
Share on other sites

Vad är syftet? Att driva ett forum eller lära dej ett koda ett forum.

 

Vill du bara ett forum, för att allmän diskussion föreslår jag phpbb, mycket trevligt forum system , och otrolig populärt. http://www.phpbb.com

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...