Just nu i M3-nätverket
Jump to content

TV-kort för kabel-tv


Kungnesta

Recommended Posts

Jag har just investerat i en ny dator som jag tänkte använda som inspelningscentral för TV och DVD-(bränning).

Alltså behöver jag ett TV-kort och jag undrar därför om ni kan hjälpa mig att välja ut ett på den relativt digra marknaden. Jag är beredd att lägga ett par tusenlappar.

 

Jag har digital-tv via Comhem och vill ha möjlighet att spela in från dessa kanaler till hårddisken för att sedan ev bränna på DVD.

 

TV:n står i vardagsrummet medan datorn är i sovrummet, cirka 7-8 meter mellan apparaterna.

 

Vilken är den bästa lösningen?

 

Går det att bara skarva antennkabeln via ett t-kors?

Trådlös router?

 

Tack på förhand amigos!

 

/Mr Kostas

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

För att fixa in digitala kanaler från Comhem till datorn måste du ha ett DVB-C och dessutom en sk CI/CAM för Conax att läsa av kortet med. Alternativt till CAM kan man använda en billigare variant av kortläsare som kopplas till usb eller serieport samt ett sk softcam-insticksprog (finns och fungerar till de vanligare programmen för dvb-c).

 

DVB-C kortet kan antingen vara ett high-end eller budget (betyder i princip med eller utan MPG-avkodning på kortet). Se till att köpa ett kort som garanterat stöds, eller kommer att stödjas av det prog du tänker använda. Exempel på program är WinSTB, ProgDVB, myTheatre, DVB Dream. Har själv bara erfarenhet av Techotrend-baserade kort, som fungerat bra för mig.

 

Det finns många sidor och forum som behandlar dessa saker mer i detalj om du gogglar på dvb-c och comhem. Tipset är att läsa mycket innan du börjar, så du har en klar bild av vad du siktar mot innan du börjar.

 

Signalen är generellt ganska känslig för saker som skarvar/förgreningar av dålig kvalitet, men ett T borde fungera.

 

Lycka till!

 

/

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...