Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Spelare med MP3


Nisse

Recommended Posts

Vilken är bäst, Bärbar CD-spelare med MP3 eller mp3 spelare? Hur bra är radio, och fjärrkontroll på Bärbar CD Spelare? Tacksam för tips på bra köp. Har kollat på några nedan:

 

Panasonic SL-SX430, Bärbar CD som även spelar upp MP3-skivor, speltid, 85 tim, 599:-

http://www.netonnet.se/index.asp?iid=63467

 

Philips PSA410

Läcker bärbar CD-spelare med MP3 & WMA-kompabilitet, FM-radio med möjlighet till 10 snabbval, speltid 30 timmar, Fjärrkontroll, AC-adapter,

990:-

http://www.netonnet.se/index.asp?iid=61924

 

Sony D-NF420

CD-Walkman som spelar upp ATRAC, MP3, CD, CD-R/RW-skivor, FM-radio med 40 förval, speltid 41 timmar, AC-adapter, 1190:-

http://www.netonnet.se/index.asp?iid=64162

 

Nån av dom som är värd att köpa? Nån annan som rekommenderas?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det beror helt o hållet på hur du själv vill ha det. En bärbar CD spelare med mp3 stöd är ju större än en vanlig mp3 spelare, du måste ha med dig flera skivor om du vill kunna byta låtar (en skiva rymmer runt 10-15 cd skivor beroende på bitrate).

 

Jag har själv haft ett tiotal olika mp3spelare, både CD-, flash- och HDD baserade och jag rekommenderar nog en HDD baserad.

 

För tillfället har jag en iPod mini 6Gb som jag är rätt så nöjd med, den har kanske inte det bästa ljudet av alla spelare jag har haft, men den är liten, snygg och rymmer ganska lagom mycket musik, dessutom integrerar den underbart bra med min Mac som jag har stående hemma.

Skulle jag rekommendera en viss modell av HDD baserad spelare så skulle det nog ändå bli en Iriver. Jag har dock inte testat de absolut senaste spelarna, jag slutade med Iriver H300 som jag nog själv tycker var lite stor. H100 hade en trevligare storlek. De nya H10 5Gb modellerna verkar intressanta! Iriver har ett jäkla trevligt ljud i sina spelare!

 

Jag har även haft Archos och Creatives spelare, Archos var väl inte det bästa, men de har en liten annan funktion iom att de kan spela video och lagra foton från vissa minneskort oxå vilket kan vara trevligt om man fotar mycket och kanske inte alltid har tillgång till en dator "ute på fältet".

Creative hade jäkla bra ljud men deras programvara för att lägga på musik till spelaren är verkligen undermålig, dessutom fungerar den inte på Mac utan att man köper tredjeparts programvara vilket suger ganska hårt...

 

Slutklämmen är nog att jag råder dig att klämma på, och provlyssna då du köper din mp3spelare, du vill inte ha nåt skit som låter dåligt eller med för lite minne (du kommer tröttna på att byta skiva i CD spelaren till exempel). Gå på de större märkena i branschen, till exempel Apple, Iriver eller Creative. Sony har precis slagit sig in i matchen och kan vara bra, men efter deras tidigare spelare där musiken alltid konverterades till Atrac innan den fördes över så är jag själv lite fundersam över dom.

 

Lycka till med köpet och skriv gärna en liten recension om ditt köp då du har hunnit testa den lite.

 

--

"I killed my dinner with karate -

kick ´em in the face, taste the body;

shallow work is the work that I do." -Joanna Newsom

 

Stoppa mjukvarupatenten nu! http://www.ffii.se/

 

Link to comment
Share on other sites

Hitta en mp3 spelare med ok pris som fick bra betyg,

Jens of Sweden MP3-Spelare MP-120 (1GB) (USB 2.0) http://www.webhallen.com/prod.php?id=39406

Den såg snygg och bra ut med 1 GB. Är det någon som har den och vet om det är bra ljud och så i den? Hur många mp3 går det in på den om det är 1GB?

Det som saknas på den är radio. Jag vill gärna ha radio på min spelare.

Det är väl bättre ha mp3 på skiva? Inte så jobbigt att byta skiva. Fyller en mp3 spelare snabbt. På skiva får det plats många mp3, över 150 mp3 på en skiva, klarar sig länge på det, och bekvämt med Fjärrkontroll och AC-adapter till cd spelaren.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...