Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bläddra mellan bilder!


phille.atta

Rekommendera Poster

phille.atta

Hej!

Jag sitter o klurar lite med PHP. Jag har en sida med en bild och två länkar. En länk till höger och en till vänster om bilden. Jag vill att dessa länkar ska ändra bild-koden. Alltså är det bild <img src="01.jpg"> som visar och om man klicka på högerlänken vill jag att det ska bli <img src="02.jpg"> osv. Jag försökte göra detta genom att ha en variabel som ökar och minskar ett tal när man klicka på länkarna. Men det gick inte bra eftersom jag bara kom till bild 02.jpg och inte längre.

 

Jag undrar nu om man måste använda en databas för att lösa detta eller om nån kan visa hur man gör det praktiskt med min grundidé.

 

Tack på förhand!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Enklast om filerna bara finns i filsystemet (och du inte har någon indexfil eller motsvarande där berörda filer finns listade är nog att lära sig använda readdir(), läsa in alla filer som matchar ditt sökmönster (t.ex de som slutar på ".jpg") i en array, hitta aktuell bild och sen se vad som ligger före och efter.

 

http://www.php.net/manual/en/function.readdir.php

 

När du fått det att fungera kan du göra rimliga optimeringar så att du inte behöver hålla på och läsa innehållet på disk mellan varenda bild utan bara vid behov.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...