Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Byta class vid onmouseover!


Micke_skane

Recommended Posts

Micke_skane

Hej,

 

Någon som vet hur man skriver då man vill byta class vid onmoueover?

Koden jag skriver vid byte av bgColor är:

onmouseover="this.style.backgroundColor='#f1f1f1';"

 

Men hur byter man class?

 

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

Hej,

 

Provade men det gick inte!

 

Såhär ser exemplet ut:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

 

<html>

<head>

<title>Untitled</title>

 

<style type="text/css">

.bgbild {

background-image: url(menytest1.gif);

background-repeat: no-repeat;

background-position: center;

}

.bgbild2 {

background-image: url(menytest.gif);

background-repeat: no-repeat;

background-position: center;

}

a:active {

text-decoration: none;

}

a:visited {

text-decoration: none;

}

a:hover {

text-decoration: none;

}

a:link {

text-decoration: none;

}

</style>

 

</head>

 

<body>

 

<table border="0">

<tr>

<td width="50" height="20" class="bgbild" onmouseover="this.style.className='bgbild2'"><a href="sida2.html">sida2</a></td>

</tr>

</table>

 

</body>

</html>

 

Det fungerade inte heller om jag skrev in det i href-taggen!

Nån annan ide...:)

 

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

JaJA :)

 

Nu gick det!

 

Aja, där är ju inte så mycket kod att hålla reda på när man kodar lite VB och lite Javascript och lite här och lite där...:)

 

Tack för hjälpen!

 

Vet du hur man lättast uppdaterar en databas med bild och sen visar den på en hemsida automatiskt?

Tanken är att man ska lägga in fyra bilder och sen skriva ut den med högst ID på förstasidan och alla fyra på en annan sida.

 

Tack å mycket för class-frågan :)

 

Micke

 

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon
Vet du hur man lättast uppdaterar en databas med bild och sen visar den på en hemsida automatiskt?

Jag vet inte vilket serverspråk du använder men jag rekommenderar att du sparar bilderna som filer och i databasen enbart lägger sökvägarna till dessa.

 

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

Jag använder Asp och access-databas.

Om man lägger bilder utanför databasen kan man väl inte välja att ta bort bilder osv.

Har testat varianten ifrån Aspwebb.com där man lägger upp bilder till en databas och det fungerar men jag har inte lyckats välja ut DEN med högst ID och sen skriva ut den på förstasidan.

Vill du att jag skickar min SQL-sats ifall du vill se min tanke?

 

Jag kanske ska skicka den på Asp-forumet så allt blir som det ska vara...

Bara om du vill tycka till på vad jag gjort med SQL-satsen osv!

 

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon

Att lagra bilder i databaser undviker jag helt, det är helt enkelt mycket effektivare att bara ha dem liggande som filer. Du kan radera, spara och göra vad du vill med filerna via ASP (FileSystemObject). För att ladda upp dem till servern från en asp-sida krävs dock en tredjepartskomponent.

 

Vad gäller att välja ut post med högsta ID:

 

SELECT TOP 1 * FROM Tabellen ORDER BY Id DESC

 

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

Okej!

 

Jag får sätta mig in i varianten utan databas.

 

Vill du dock titta på hur jag har skrivit med varianten med databas?

Jag vill gärna veta Varför det inte går som jag skrivit!

Testade med TOP 1 men men...

 

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon

Men jag sa inte att du skulle skippa databasen helt och hållet, bara att du inte skulle lagra bildens binära data i ett fält. Däremot kan du ha ett fält som pekar på bilden, dvs med sökväg och filnamn. Det finns ju annan info kring bilden som kan vara intressant att lagra, som ex. ALT-text, beskrivning, titel osv.

 

Vill du dock titta på hur jag har skrivit med varianten med databas?

Visst, posta relevant kod.

 

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

Okej!

 

Skrev lite tokigt, tänkte att skippa att lägga bilden i databasen :)

 

Här kommer koden om jatg tyckte var relevant!

 

*ner.asp*

 

Set Conn = GetConnection() ' Funktion som öppnar databasen '

'** Visar bild : **

If "" & Request.QueryString("ID") <> "" And IsNumeric(Request.QueryString("ID")) Then ' Kollar så att ID är ett nummer '

id = CLng(Request.QueryString("ID"))

Set RS = Conn.execute("select TOP 1 * from Upload ORDER BY UploadID DESC")

Response.ContentType = RS("ContentType")

' ** Ta bort kommentaren på denna rad om du vill att filen ska laddas hem istället : **

'Response.AddHeader "Content-Disposition", "attachment;filename=""" & RS("SourceFileName") & """"

on error resume next

Response.Flush

Response.BinaryWrite RS("Data")

Response.Flush

If err <> 0 Then

Response.Write("Ett fel inträffade!")

'Response.Write err.description

End if

RS.Close

Else

Response.Write("Ett fel inträffade, ID nummer saknades!")

End If

Conn.Close

 

 

 

*default.asp*

 

<body>

 

<img src="ner2.asp?ID=<% = UploadID%>"><br>Ska det gå?!

 

</body>

 

Har Du gjort en sådan variant där man laddar upp bilderoch kan ta bort osv genom en Asp-sida?

 

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon

Exakt vad är det som inte fungerar med din query? Själva sql-frågan ser ju korrekt ut.

 

Har Du gjort en sådan variant där man laddar upp bilderoch kan ta bort osv genom en Asp-sida?

Mången gång, fast jag har nog inte ork att skriva ett åt dig ;)

 

Men här kan du läsa om filhanteringsobjektet:

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/script56/html/jsobjFileSystem.asp

 

Vad gäller uppladdningsdelen, använder du webbhotell eller? Isåfall får du kontrollera vilken komponent de har för detta. Kör du på egen server så kan du skaffa ex. ASPUpload

 

http://www.aspupload.com/

 

Du får förstås gärna ställa vidare frågor kring detta =)

 

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

Det kommer inte någon bild på default.asp!

Har provat de många olika ätt att kriva SQL-atsen men jag vet inte varför det inte kommer någon bild! VÄLDIGT frustrerande :)

 

Du får Inte tro att jag räknade med att du skulle Skriva ett åt mig :)

Bara undrade om du hade gjort det och vad du hade haft för problem, om du nu hade några :)

 

Skäms nästan att fråga men har du nått "gammalt" som du gjort man kunde få titta på och se hur man kan göra?

 

Jag vill Så gärna veta hur man kan göra...

 

Men varför det jag har använt Nu inte fungerar, fattar jag inte!

Jaa, vad gör man...

 

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon
Men varför det jag har använt Nu inte fungerar, fattar jag inte!

Jaa, vad gör man...

I just det fallet känner jag mig lite osäker eftersom jag som sagt aldrig lagrat bilder i databasen annat än i .Net.

 

Skäms nästan att fråga men har du nått "gammalt" som du gjort man kunde få titta på och se hur man kan göra?

 

Jag använder komponenten FileUp från www.softartisans.com

Här är ett kort exempel på själva filuppladdningen (denna använde jag dock för text/word-dokumentuppladdning)

 

 

 

ASP-kod som körs efter att formuläret postats:

[log]

act=Request.Querystring("act")
If act="send" then
strPath=server.mappath("/policies")
Set upl = Server.CreateObject("SoftArtisans.FileUp")
nId=upl.Form("id"):	strType=lcase(upl.ContentType)
strName = Mid(upl.UserFilename, InstrRev(upl.UserFilename, "\") + 1)
isWord=(strType="application/msword")
isText=(strType="text/plain")

if nId="" Then strErr="Ett fel uppstod, filen kunde ej skickas iväg."
if Not isWord And Not isText then strErr="Dokumentet är av felaktig typ."
if strName="" then strErr="Du angav ej något dokument"
if strErr="" then
	if isWord Then
		ext=".doc"
	else
		ext=".txt"
	end if
	upl.SaveAs strPath & "\policy_" & nId & ext
end if
End If

[/log]

 

Formuläret:

[log]

<form action="usrUploadPolicy.asp?act=send" method="post" enctype="multipart/form-data">
<h5>Ladda upp policy</h3>
Ange sökvägen på din dator till det policy-dokument du vill bifoga enkäten!<br><br>
OBS! Dokumentet måste skickas i form av ett Worddokument (.doc/.rtf) eller en ren textfil (.txt)<br><br>
<input type="hidden" value="<%=UserId%>" name="id">
<input type="file" class="Upload" name="Policy">
<input type="submit" class="NavButton" value="Ladda upp">
</form>

[/log]

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon

och här är ett mycket kort exempel på att radera en fil med FileSystemObject:

 

   Dim fso
  Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
  fso.DeleteFile("c:\mapp\minfil.jpg")

 

Bara undrade om du hade gjort det och vad du hade haft för problem, om du nu hade några :)

I början av ASP-tiden hade jag säkert en del småproblem som löste sig snabbt. Ex. för filuppladdning, där inte bara mappen där filen skall hamna måste ha skrivrättiheter utan även den mapp som av komponenten används som temp-mapp (oftast c:\temp\)

[inlägget ändrat 2005-04-19 21:16:20 av Anjuna Moon]

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

Tack för alla svaren! Uppskattar jag verkligen!

 

Behöver man någon komponent för att ladda upp saker? Ska man hämta dem från något företags hemsida? Kostar det pengar då eller...

 

Min tanke är att behörig personal ska kunna ladda upp nya(kanske fyra) erbjudanden varje vecka.

På deras adm-sidor ska dem först ta bort dem "gamla" för att sedan lägga in nya, bara för att det inte ska bli för mycket om segar ner databasen.

Då man lagt in bilder/texter så ska det skrivas ut så som jag berättade tidigare. Då det handlar om fyra bilder så känner jag att varianten med databasen var bra då man kunde ta bort och ladda upp så enkelt.

 

Det du skrev vet jag inte riktig hur jag kan/ska förvandla till mina tankar.

Har hållit på i en vecka med detta så det kommer liten svordom då o då :)

 

Tack återigen men jag får väl försöka igen och slita håret..

Har du någon mer tanke på det här med bild i databasen så finns min epost-adress under min profil...

 

Ha det bra så hörs vi kanske ute i cyperspace :)

 

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Anjuna Moon
Behöver man någon komponent för att ladda upp saker?

Ja, den jag demade för dig kan du köpa på http://fileup.softartisans.com/fileup-131.aspx ,det finns säkert billigare att hitta, du kan ju ställa en fråga i en ny tråd, det finns säkert någon som kan ge dig bra tips.

 

Min tanke (utan detaljer) är att du

- på personalens adminsida har fyra filfält där de anger de nya dokument de vill ladda upp.

- När formuläret postas så skickar du även med Id för personen (antar att du har ngn form av inloggningförfarande)

- letar upp denne persons poster i databasen, loopar igenom dessa och raderar de gamla filnamnen som ligger där med FileSystemObject

- Använder din uppladdningskomponents funktioner för att spara de nya filer som skickats med formuläret, förslagsvis sparar du dem med namn såsom fil_12342_1.jpg, fil_12342_2.jpg osv. där 12342 är kundid och den sista siffran ett löpnummer. Detta för att förhindra att filnamn krockar mellan olika personal

- Uppdaterar posterna i databasen med de nya filnamnen.

 

Du kan ju även starta en ny tråd i forumet ASP/VBScript och ställa frågan om ditt bild-i-databasproblem där.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Micke_skane

Där ser man. Visste inte att man var tvungen att betala för vissa saker man vill göra med Asp. Trodde det ingick i själva språket.

Man lär sig saker hela tiden :)

 

Jag har provat på Asp/VBScript men inte lyckats komma i kontakt med någon som visste med säkerhet. Men visst tyckar man att det skulle gå så om jag har koden nu?!

Har provat på Aspwebb.com men jag har inte fått det att fungera ändå.

Det är säkert nått tecken någonstans men samtidigt så får jag inget felmeddelande.

 

Får prova igen ikväll! På väg ut nu!

 

Ha det!

Micke

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...