Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Nero skriver DVD i bara 2 X


H.L.

Recommended Posts

Har en LiteOn som klarar 4.2x dvd+r.

 

Men jag har uppgraderat datorn också, från en 2 ghz pentium 533, till en 3 ghz pentium prescott 800. Och när jag skulle bränna, så går det nu bara i 2 x, med 8x-skivor.

 

Men så köpte jag annorlunda dvd-skivor mot tidigare: Förut köpte jag traxdata för 4x bränning, nu har jag köpt traxdata-skivor för 8x bränning (eftersom man inte säljer 4x-skivor längre). Och jag vet inte vad det beror på, om min LiteOn brännare inte kan bränna 4x med 8x-skivor? (nån som känner igen?)

 

Eller om det beror på att Prescott processorn är lite konstig? Jag har märkt flera saker sen efter uppgraderingen av processorn, och det är att vissa program (såsom SubRip), det klarar inte längre att köras om jag inte ställer om programmet till kompatibilitetsläge (och kör som ett windows98-program) - medans det gick utmärkt tidigare med 2 ghz-cpun. Likadant med några andra program (som msi-installer, det fick också köras i win98-läge, så att jag efter det kunde installera deamon-tools, då det kräver msi-installern. Och snacka om förvåning??).

 

Och det ska tilläggas att jag ominstallerat Windows Xp 2 gånger. Och har flaschat bios för moderkortet, utan skillnader.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

En det brännare känner av själv kvaliten på en skiva och anpassar hastigheten efter det. Kan vara det som är problemet.

====================================

AMD Athlon XP2500+ Barton 333MHz bus

Asus A7N8X Deluxe/GD

Sapphire Radeon 9700

2x256MB PC3200 DDR

Seagate 7200.7 SATA 120GB

Seagate Barracuda V 80GB

Thermaltake Volcano 11 Xaser Edition

LG GSA-4040B

 

Link to comment
Share on other sites

Kan ju vara det. 8x skivorna är ändå helt nya för min brännare. Kanske den känner av det på 'fel sätt'? Och jovisst, det ställer om sig från 4x till 2x efter jag sätter in skivan.

 

Tack för svaret.

 

 

[inlägget ändrat 2004-11-20 11:32:52 av H.L.]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...