Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Mängder av returmail från AOL


varj

Recommended Posts

Hej

 

Är jag ensam om att idag ha fått mängder med returmail från AOL.

Returned mail: Service unavailable, see transcript for details, user unknown osv osv.

 

Att spammare har använt adresser från min domän för att skicka spam till folk har jag vetat tidigare efter att ha fått enstaka returmail från diverse mailservrar, men idag har jag fått 400+ från diverse AOL-servrar. Av någon anledning ska jag nu alltså stå ut med att bli spammad av aol..

 

Jag hittade ett val i min mailserver att svartlista domäner, och trodde då att allting skulle ordna sig när jag väl hade lagt aol.com där, men det verkar som att mailen går igenom mailservrar på andra domäner innan de trillar ner hos mig.

 

Finns det någon som har en bra lösning på mitt problem, jag har (efter lite trixande) fått iordning på mitt spamfilter (popfile, http://popfile.sourceforge.net ) tillsammans med mailservern (har båda på samma dator och var inte säker på hur jag kunde konfigurera det så att det skulle fungera), men det är ändå fruktansvärt irriterande att behöva ladda hem 400 mail bara för att aol har en sån underlig konfiguration..

 

Kan jag maila till postmaster@aol och be dom svartlista min domän? Jag är den enda användaren på domänen och jag kommer aldrig i livet att vilja samtala med en aol-användare, så det borde äl gå att ignorera alla mail som påstås komma från min domän?

 

AOL:s "spammande" gör mig av någon anledning ännu mer förbannad än den vanliga spamskörden jag brukar få stå ut med, AOL som ser sig som någon sorts hjältar i kriget mot spam är inte så mycket bättre än alla viagraförsäljare när det gäller att behöva vada igenom mängder med skit för att hitta de få riktiga mail som kanske har trillat in..

 

Link to comment
Share on other sites

Låter lite märkligt att bouncar från AOL (vilket jag tolkar din beskrivning som) skulle passera andra mailservrar än AOLs. Vilken väg har de gått varifrån?

 

AOL kör SPF (även om de inte lär blocka på det ännu), så en lösning på lite sikt är att du lägger in en SPF-record.

 

Link to comment
Share on other sites

ett exempel:

From: Mail Delivery Subsystem <MAILER-DAEMON[at]smtp5.jaring.my>

 

The original message was received at Tue, 9 Nov 2004 21:37:20 +0800 (MYT)

from j78.mea53.jaring.my [61.6.180.92]

 

----- Transcript of session follows -----

550 <geets123[at]aol.com>... mime8to7: Empty parameter in Content-Type header

... while talking to mailin-03.mx.aol.com.:

>>> DATA

<<< 421-: (SDI:T1) http://postmaster.info.aol.com/errors/421sdit1.html

<<< 421 SERVICE NOT AVAILABLE

<geets123[at]aol.com>... Deferred: Connection reset by mailin-02.mx.aol.com.

Warning: message still undelivered after 4 hours

Will keep trying until message is 5 days old

 

Link to comment
Share on other sites

 

Det ser ut som om det är jaring.my som "bouncat" mail som påstås komma från dig, inte AOL. Det borde inte jaring.my göra - men att AOL meddelar *jaring* att AOL inte accepterar mail från jaring är helt OK. Tycker jag.

 

Link to comment
Share on other sites

kom på det nu också, tack :) jag var lite fel ute i tankegångarna.. som det är nu får jag mer från yahoo.com än från aol, men ska väl prova att ställa in så att dom tas bort direkt när de laddats ner så slipper jag irritera mig

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...