Just nu i M3-nätverket
Jump to content

pixlig kant mot rutmönster


ullan

Recommended Posts

Vill göra en vit stjärna med svart kant som ska ligga på en svagt rutig htmlbakgrund. Gjorde bakgrunden till bilden transparent, men det blir skitfult och pixligt! Vet inte hur jag ska göra. Förut fanns ju något som hette export->gif89a men jag hittar inte den i Photoshop 7.0. Någon som har ett tips?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Förut fanns ju något som hette export->gif89a men jag hittar inte den i Photoshop 7.0. Någon som har ett tips?

 

Prova File --> Save to web.

 

Eller, om du vill få den att se ut exakt som du har tänkt dig (dvs som den ser ut när du skapar den i photoshop) rekommenderar jag följande lösning, som många kommer att säga är tråkig och kanske inte helt relevant, men faktum är att det är den bästa:

 

1: Spara filen som png.

2: Använd en webbläsare som hanterar transparens ordentligt, dvs Opera eller Mozilla (firefox).

 

Visst, GIF fungerar, men har bara en nivå av transparens (antingen är det helt genomskinligt eller inte alls). PNG har fler nivåer av transparens, vilket innebär att man kan göra snygga skuggeffekter och liknande som fungerar som det är tänkt, oavsett hur webbsidan som ligger bakom ser ut. Tyvärr har utvecklarna bakom Internet Explorer prioriterat bort stöd för detta i den nuvarande versionen, så därför fungerar detta enbart i konkurrerande webbläsare, vilka visserligen har fler fördelar, men en mindre användarbas.

 

Det finns även en lösning för att få det att fungera med IE, om man är lite händig. Det heter PNGbehavior, och instruktioner finns på http://webfx.eae.net/dhtml/pngbehavior/pngbehavior.html

_____________________________

jonasn

If I learn from my mistakes,

pretty soon I´ll know everything.

 

[inlägget ändrat 2004-08-01 23:12:37 av jonasn]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...