Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.smil


Kent W

Rekommendera Poster

Försöker lyssna på Watergate-banden från websajten http://www.hpol.org, men det fungerar bara på .ram-filerna. Det är vissa filer som ligger i .smil format men de kan jag inte öppna i nuläget. Det händer ingenting, när jag klickar på länkar öppnas bara en tom sida och sedan ingenting. Har en iMac, MacOS 8.6, med Real Player 7 & Quicktime Player m.m.

 

Vad behöver jag för att spela de filerna? Har läst om SMIL en del och det finns speciella SMIL-players (bl. a på GRINS Authoring Software) men behöver jag en sådan bara för att lyssna. Tyckte mig också se att Real Player G2 skulle stödja, men inte Real Player 7 vad det verkar. Även Quicktime har nämns som eventuell spelare. Trist eftersom jag inte kan se några uppdateringen vare sif på Real Player eller Quicktime.

 

Exempel på en fil som det inte händer något med är följande:

 

http://www.hpol.org/nixon/nixon-e14-01.smil

 

Tacksam för svar :-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag testade den länken du angav och efter visst väntande så kom ljudet igång med ackompanjerande text. Inga problem. Jag har en iMac (333 MHz) med 8.6 och Real Player 7 samt Quick Time. Länken öppnades på Real Player och det var riktigt bra ljud trots att originalinspelningen var väldigt grötig. Kanske har det nåt med webläsaren att göra, men det borde ju inte ha nåt med det att göra. Kanske du ska installera Real Player på nytt eller i inställningarna på din webläsare ange att du vill att Real Player ska öppna .smil-filer.

 

Mvh Carl

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...