Hoppa till innehåll

Foto

Vilka spel klarar min dator


  • Vänligen logga in för att kunna svara
8 svar till detta ämne

#1 Jonte123

Jonte123

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 30 inlägg

Postad 25 mars 2013 klockan 20:57

Hej jag har för inte alls länge sen skaffat en begagnad speldator.
Jag undrar ungefär vilka spel datorn klarar av.

Spec.
Prosecor: Amd fx-8120
Grafikort: Msi radeon 7970
Hårddisk: 250gb hdd
Moderkort: asus m5a97
Ram: 8Gb
Chassi: antec nine hundred

Tack på förhand :D

#2 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 887 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 25 mars 2013 klockan 21:12

Det grafikkortet är väldigt bra och är kraftfullare än mitt HD7870.

Som ett exempel, jag har själv ett ett ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 och detta klarar utan problem med väldigt höga till extrema inställningar (dock ej maxade MSAA kör på 4x) 1920x1080 i både BF3 och Far Cry 3 som ställer ännu högre krav på grafiken.

Processorn ligger däremot under min Intel Core i7 2600K http://www.cpubenchm...8120+Eight-Core

Men jag är säker på att du kan spela alla på marknaden förekommande moderna FPS spel som ställer höga krav på grafiken.

Det spel som kanske ställer högst krav är nog Crysis 3
Tom's Warning: Crysis 3 Will Melt Your PC, Says Crytek

Men se till att du hämtar och installera senaste AMD Catalyst Software Suite
Just nu är det 13.1 och en nyare version är på gång snart, så du får hålla koll framöver.
AMD har förbättrat grafikprestandan i dom moderna spelen för alla grafikkort i HD7000 serien, mellan 5-20% ökning i dom mest krävande spelen, bara med att optimera grafikdrivrutinerna från äldre Catalyst.

Du högerklickar på installationsfilen och väljer 'Kör som administratör'
Sedan startar du om datorn.

Mvh :thumbsup:

Redigerat av Flyfisherman, 25 mars 2013 klockan 21:41.


#3 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 887 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 25 mars 2013 klockan 21:35

Kanske fundera på att stoppa in en SSD på säg 250GB och ytterligare öka prestandan och särskilt korta ned laddtiderna i spelen.
Operativsystemet och spelen installeras på SSD.

Då kan du använda hårddisken att lagra musik, filmer, foton etc. eventuellt installera vissa program på.

Redigerat av Flyfisherman, 25 mars 2013 klockan 21:37.


#4 Jonte123

Jonte123

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 30 inlägg

Postad 31 mars 2013 klockan 20:55

Kanske fundera på att stoppa in en SSD på säg 250GB och ytterligare öka prestandan och särskilt korta ned laddtiderna i spelen.
Operativsystemet och spelen installeras på SSD.

Då kan du använda hårddisken att lagra musik, filmer, foton etc. eventuellt installera vissa program på.


Vilken ssd skulle du rekomendera jag har kollat lite på ssd men vet inte riktigt vilken jag ska skaffa?
Tack för hjälpen med spel frågan nu vet jag om det är värt att skaffa spel som jag vill ha.
En annan liten fråga tror du att datorn kommer att hanter BF4 med sin frostbite 3?



#5 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 887 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 31 mars 2013 klockan 21:29

Hej,
En bra början är att läsa NordicHardware: Svenska SSD-Guiden
Jag skulle kanske rekommenderat Samsung 840 eller 840 Pro fast Pro är ju dyrare.

När det gäller BF4 så har jag faktiskt ingen aning, grafikkortet klarar det helt säkert, möjligen kan du inte köra på extrema (Ultra) inställningar rakt igenom, huruvida processorn (CPU) klarar det kan jag inte svara på.
Men spelet är ju inte släppt ännu, så dom officiella systemkraven finns väl inte ute?

#6 Jonte123

Jonte123

    Användare

  • Medlemmar
  • PipPip
  • 30 inlägg

Postad 19 april 2013 klockan 19:01

Hej,
En bra början är att läsa NordicHardware: Svenska SSD-Guiden
Jag skulle kanske rekommenderat Samsung 840 eller 840 Pro fast Pro är ju dyrare.

När det gäller BF4 så har jag faktiskt ingen aning, grafikkortet klarar det helt säkert, möjligen kan du inte köra på extrema (Ultra) inställningar rakt igenom, huruvida processorn (CPU) klarar det kan jag inte svara på.
Men spelet är ju inte släppt ännu, så dom officiella systemkraven finns väl inte ute?



Skaffade en 840 seriser på 120 gb och är hur nöjd som helst.
Datorn startar nu ca 1 min snabbare.
Tack för tippset

#7 Flyfisherman

Flyfisherman

    Fritidsfiskare

  • Moderatorer
  • 6 887 inlägg
  • Ort:Östersund

Postad 19 april 2013 klockan 19:10

Roligt att allt fungerar och att du blev nöjd.
Mvh :thumbsup:

#8 Talisman

Talisman

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 4 475 inlägg
  • Ort:Pepparotsstaden

Postad 19 april 2013 klockan 21:45

Roligt att allt fungerar och att du blev nöjd.
Mvh :thumbsup:


bra val...:thumbsup:
Uppdatera mera....

#9 Talisman

Talisman

    Veteran

  • Medlemmar
  • PipPipPipPipPip
  • 4 475 inlägg
  • Ort:Pepparotsstaden

Postad 19 april 2013 klockan 21:47

[size="2"]


Skaffade en 840 seriser på 120 gb och är hur nöjd som helst.
Datorn startar nu ca 1 min snabbare.
Tack för tippset

:thumbsup:
Uppdatera mera....




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 
 

Senaste trådarna

 

pc för alla Senaste nytt


Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
PC för Alla-nätverket