Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Behövs alla programvarianter?


Klippan
 Share

Go to solution Solved by Cecilia,

Rekommendera Poster

Hej, i dessa virustider så kom även en fråga upp om virusprogram i PC:n. Vad jag vet så finns det virusprogram, malwareprogram, spywareprogram, adwareprogram och kanske ytterligare varianter. Behövs alla dessa samtidigt på en och samma PC? Om så, finns det några bra rekommendationer/kombinationer? Vad jag tänker är att det blir väl ganska mycket jobb för PC:n att hela tiden kolla allting med ett flertal program men det kanske är nödvändigt?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Solution

Malware (malicious software) är ett samlingsbegrepp för alla typer av skadliga program som virus, spionprogram osv. Antivirusprogram kan normalt upptäcka och ta hand om virus, spionprogram och andra skadliga program. Reklamprogram (adware) är normalt inte skadliga och upptäcks dåligt av de flesta antivirusprogram.

 

Ett antivirusprogram behöver man ha i botten och sen kan man om man tycker att man behöver det komplettera med ett program som upptäcker sånt som antivirusprogram ofta missar. Ett sånt kompletteringsprogram är Malwarebytes och i gratisvarianten så får man själv be programmet att söka igenom datorn när man tycker att det behövs för det är endast betalvarianten som har koll på allt som händer i datorn.

  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share

×
×
  • Skapa nytt...