Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Besöka webbutik i intranet


dosman
 Share

Rekommendera Poster

Jag är lycklig ägare till en webbutik som jag kör lokalt på dator A. När jag besöker den skriver jag i browsern:

 

http://localhost/butik/

 

...och hamnar i min webbutik - på dator A.

 

Nu vill jag besöka webbutiken från en annan dator, dator B, i mitt trådlösa intranet. Ett routerlöst 'peer to peer'-nätverk. Skriver i adressfältet på dator B:

 

http://192.168.1.1/

 

...och omdirigeras hit:

 

http://192.168.1.1/xampp/index.php

 

Sidan visas och jag hälsas välkommen: "Welcome to XAMPP for Windows!" Vidare: "You have successfully installed XAMPP on this system" (Samma stuk som när jag installerade xampp-servern på dator A. Xampp är endast INSTALLERAD på dator A). På dator B har jag tillgång till samma länkar som på dator A: Status, security, Documentation, phpinfo(), phpmyadmin m fl. Nu till själva utmaningen: Hur tusan gör jag för att visa WEBBUTIKEN även på dator B? Det här fungerar t ex i n t e från dator B (presumtiv besökare):

 

http://192.168.1.1/xampp/localhost/butik/

 

...inte heller:

 

http://192.168.1.1/localhost/xampp/butik/

 

Den faktiska sökvägen på dator A ser ut så hår:

 

D:\Win\Apps\WebServers\Xampp\htdocs\butik\

 

Summering: Jag vill alltså kunna surfa till butiken från BÅDA datorerna.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

ta en titt i din server och titta vad för domän den svarar på. Kanske den bara lyssnar på localhost som standard? Ställ in den att lyssna på "myawesomeshop" exempelvis och ställ in i resp dators hosts-fil (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts) att 127.0.0.1 resp 192.168.1.1  ska slås upp till "myawesomeshop".

Sedan skriver du, oavsett dator, http://myawesomeshop för att nå den.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Försök med http://192.168.1.1/butik/.  Adressen  http://localhost/butik/ är samma som http://127.0.0.1/butik/.  Du skall ersätta daror A:s interna adress (127.0.0.1) med dess externa (192.168.1.1).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

'fagerja' skrev "Du skall ersätta daror A:s interna adress (127.0.0.1) med dess externa (192.168.1.1)." Vet ej hur man gör det... Testade fagerja's första tips: "Försök med http://192.168.1.1/butik". Detta fungerade delvis. Men bilderna kom inte med! Se bifogade tvenne filer. Återkommer till Monshi's hjälpförsök.

Localhost-butik-Dator-A.png

Localhost-butik-Dator-B.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

När jag klickar på en länk i webbutiken, från dator B, får jag upp sidan "Du är inte ansluten till ett nätverk". Jag startar 'Felsökaren' och efter den tuggat färdigt ger mig svaret: "Anslutningen tillåts inte av fjärrenheten eller resursen" 'Fjärrenheten' är väl Apache-servern på dator A ? Hur tillåter jag då? Och är det Apache-servern på dator A som blockerar bildvisning på dator B ? På dator B och Internet Explorer 11, är bildvisning och script tillåtna.

 

Kan även nämna att jag, på dator B, förkortat URL till:

 

http://ibm/butik/

 

...vilket fungerar bra eftersom datornamnet på dator A är 'ibm'.

Redigerad av dosman
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Problemet löst! Se bifogad bild 'Problem-Solved.png'. Nu når jag alltså webbutiken från båda datorerna. Passa på att handla nu... En retro-dator för 55 Euro t ex. Se bifogad bild 'Add-to-Cart.png'.

Problem-Solved.png

Add-to-Cart.png

  • Tack 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share

×
×
  • Skapa nytt...