Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dubbla nätverkskort


Ech

Rekommendera Poster

Vi satte i ett extra nätverkskort i en dator som är domänansluten, vi ska testköra lite nätverksutrustning, när jag kopplar in ytterligare en dator och vill köra RDP mot datorn med två nätverkskort så går den att pinga och vi får upp inloggningsrutan men det fungerar inte att logga på då den säger fel användarnamn eller lösenord fast vi vet att detta är de riktiga uppgifterna.. Skall sägas att vi försöker logga in mot datorn på det extra nätverkskortet.

Är det den domänanslutna nätverkskortet som stoppar påloggning eller är det nått gatewayproblem?

Är det ingen som förstår vad jag menar?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du ansluter den med bara det extra kortet, fungerar trafiken då bra i övrigt? Kommer du åt resurser på det nätet? Kan du ansluta till datorns utdelade kataloger?

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dator 1: 

Nätverkskort Domänanslutet - (IP-adress typ 193.000.000.1) mot detta kan vi fjärransluta (företagsnätverk och internetanslutet)

Nätverkskort workgroup - (IP-adress typ 172.000.000.1) mot detta kan vi INTE fjärransluta (lokalt nätverk utan internetanslutning)

 

Dator 2:IP-adress typ 172.000.000.2

Den extra datorn på det lokala nätverket "ser och kan pinga dator 1" men när vi försöker ta över sessionen på dator 1 med att fjärrinlogga får vi upp inloggningsrutan men det går dock inte att ansluta med rätt uppgifter, ser heller inte utdelade mappar

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har testat att logga på med;

användarnamn och lösenord, 

domän/användarnamn och lösenord men inget av detta fungerar. Funderar på om det är domänanslutningen på nätverkskort 1 som hindrar anslutningar till datorn?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...