Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Office kraschar med Google Drive


Pelle Penna

Rekommendera Poster

Något har hänt sista tiden.

Jag har två datorer. En stationär och en laptop. På båda datorerna har jag också laddat ned Google Drive.

Det har funkat klanderfritt, men efter den sista Win10 uppdateringen, så fungerar det inte med med laptop. Den stationära fungerar ännu.

Det som händer är följande:

Jag har ju en katalog/mapp som heter Google Drive och där jag då sparar för att det sedan då synkroniseras med molnet.

Om jag nu ska redigera ett word eller excel dokument och öppnar detta med min laptop så är allt ok, MEN när jag ska spara eller spara som, så låser sig Office och skärmen blir grå. Jag har försökt att reparera Office men utan någon förbättring.

Har även raderat Google Drive katalogen som ligger under min användarprofil och sedan laddat hem Google Drive igen, men med samma resultat.

Har någon ett tips.

Tack på förhand

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

I slutet av den här tråden i
Google Drive Help Forum , där det gissas att MS gjort detta med flit för att få folk att gå över från Google Drive till OneDrive, skrev JCarson 1 nov att han laddat ner denna uppdatering
https://dl.google.com/drive-file-stream/GoogleDriveFSSetup.exe "and it does seem to be working fine. I tested with Excel 2010 and CorelDrawX8 (both failing before for me before) and they are now fixed."

Det är nog säkrast att läsa igenom hela den långa tråden innan du laddar ner uppdateringen till din laptop. Jag har varken laptop eller Fall Creators Update så jag kan inte testa själv.
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Blev ingen skillnad. Det märkliga är att det går att kopiera filen från min lokala mapp och klistra in, redigera och kopiera tillbaka i den lokala mappen och så blir det synkroniserat, men att spara eller spara som, är fn, lögn i h.-vete med laptopen., Däremot funkar den stationära. Morr

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

Något har hänt igen, men utan min medverkan helt plötsligt så fungerar allt. Tack Microsoft eller Google

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...