Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ny telefon


gandalfgrå

Rekommendera Poster

gandalfgrå

En familjemedlem har fått en ny Iphone 7 med 128GB. Den ska bli klar med överfört telefonnummer nästa tisdag vad jag förstått (var inte med vid köpet och har ingen aning om varför det tar så lång tid att överföra från Telia till Telenor men så sa säljaren). Det nya abonnemanget är på 20GB i månaden. 

 

Men jag undrar över några saker. Om man tänker på integritet/säkerhet, bör man då göra några inställningar i telefonen när den är ny så att säga och isf hur?. Jag har på min dator Norton Internet security. Jag kan ha 5 enheter påkopplade och jag har en kvar. Kan det vara ide att Norton läggs in i telefonen? Något annat av värde kanske också finns att säga vad det gäller energibesparing, appar som kan tas bort, eller vad det nu kan vara. Det brukar väl vara så att om man vill optimera något så gör man det med inställningar i början när telefonen/datorn är "ren".

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är ju alltid bra att gå igenom alla inställningar när telefonen är ny och sen en gång till efter någon månad när man vet lite mer om vad och hur man använder den.

 

När det gäller att skydda ens privatliv finns ju t ex platsbestämning som man kan stänga av för appar som inte absolut behöver det.

 

Kolla upp vad Norton i en iPhone kan göra, det är normalt betydligt mindre än i Android, innan du installerar det.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...