Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

antivurusprogram i mobilen?


kontakten

Rekommendera Poster

Behövs ett antivirusprogram i mobilen? Android fungerar ju inte som Windows i alla stycken. Det finns lite delade meningar om det har jag sett. Vad gäller? Om man håller sig till playstore borde ju apparna vara säkra, så det vore av intresse att veta.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett enkelt svar är ju, jo det behövs skydd även i en mobil idag, dagens smartlurar fungerar ju på många sätt som en liten dator, och det handlar ju inte bara om att skydda sig mot smittade appar utan även när man t.ex  är ute på nätet via mobilens webbläsare, precis som det är i sin vanliga dator hemma.

 

Och dom flesta vanliga antivirusprogram tillverkare har ju även versioner för våra mobiler också, finns ju också ett flertal som inte kostar, precis som för sin vanliga dator hemma.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Virus i mobilen är inte så vanligt här i Sverige men söderut i Europa är det ganska vanligt. Eftersom detta lär komma hit också så är det väl lika bra att gardera sig eller att vara försiktig

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har betalversionen av McAfee LiveSafe i min "vanliga" datorn och den skyddar även surfplattan och mobilen. Man blir uppmanad till det så jag utgår ifrån att det behövs.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo jag har också antivirusprogram i min mobil. Anledningen till att jag väckte frågan är art. i pc för alla om blotware i mobilen. Där ansåg skribenten att antivirus är onödigt om man inte köper appar utanför mobilens app-butik. Det finns fler, har jag sett som tycker lika. Frågan är intressant också ur den synvinkeln att det finns en uppsjö av antivirusappar (förutom de mera kända) som man inte vet ett skvatt om. Är det skräp, eller funkar dom? Vore intressant om Pc för alla tog upp ngt om det vid tillfälle.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...