Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Asus Surfplatta ZenPad10 z300 series


hup151_t

Rekommendera Poster

1. Vill kunna ta screen shots lika som på PCn och laddade då hem Gadwin utmärkta program som jag använt länge. Fick ju då hem en exe.fil som jag tänkte starta men det finns förstås inget att ladda med när jag kom underfund med skillnad på Windows och Android. a) hur raderar jag det jag fick hem vid nerladdningen - ser inget att radera med - inte ens en skräptunna. 2) finns appar att ladda ner för android?? Läste nånstans om jag begrep rätt att man kan trycka på start och ljud ner samtidigt. Det har funkat 1 gång av 10 - nu har plattan världens sämst utformade start/av-knapp.

 

2 När jag startar android och den är klar dyker upp "öppet nätverk är tillgängligt". Gmail, Earth, klockor,väder, radion, skype, fb. etc  fungerar - men

 

a) Viaplay  Vid start av app "kan inte ladda innehållet" - v g försök igen senare.

 

B) Telia Play + Vid start av app "kan ej ansluta till Play+ - tillgängligt nätverk finns. Vänligen försök igen"..

 

c)  Bredbandskollen Vid start av app "hämtning av snitthastigheter misslyckades - kunde inte ansluta till servern".

 

d) Flightradar24 Vid start av app inget händer mer än att den står och söker med ringen i högra övre hörnet.

 

e) You Tube törs jag inte testa igen men den gick inte igår men helt plötsligt i natt börja den casta på tv:n i samma veva som jag höll på att dribbla med hela problematiken.

 

f) I samma veva kommer alla apparna i stående ställning i stället för liggande men jag vill ha dem i den senare.

 

Lösningar väldigt gärna tack - knstigt att just de appar jag använder mest inte fungerar trots att jag är ansluten till 5g-nätet via wifin.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1a) Har du inte en app som heter Mina filer? Det är en enkel filhanterare. Det finns andra bra filhanterare att hämta.

ES Filutforskaren är min favorit men den börjar fyllas med en j###a massa reklam och annat jox. Man bör veta vad det är man gör när man använder den.

Astro är en annan bra filhanterare.

 

2) För skärmdumpar? Sök skärmdump på Play

https://play.google.com/store/search?q=sk%C3%A4rmdump&hl=sv

Välj en med hög ranking, prova, är du inte nöjd - prova en annan..

 

2f) Apparna följer väl skärmens rotation. Kolla i inställningarna "Skärmrotation" eller liknande.

 

Är plattan ny?

Kanske har du uppdateringar väntandes?

Dels uppdatering av själva operativsystemet och/eller ASUS-specifika uppdateringar, dels kanske appar har uppdateringar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Skärmen är ca 6 månader gammal. Har efterhand uppdaterats automatiskt. Finns en file manager men där finns ingen raderingsmöjlighet - som jag ser det. Laddade ner en filhanterare visserligen samma namn som översatt men något redigare men fortfarande ingen radering av just exe-filer och mapp för Gadwin däremot för jpgs etc.

Jag har inställt på automatisk rotation och det tolkar skärmen tydligen som att den får rotera efter behag.

Har tagit hem en app för skärmdump och det verkar som man måste trycka på volym ner och av-knappen och i minst 5 av 10 så vill den då stänga av.

Jag förstår inte att min mest använda appar inte kan ansluta när det går med alla andra som är internetberoende. Om inte kan klaras av på E-forum är detta en fråga För Asus som produktsäljare eller Telia operatör och app-ansvarig för Play+ eller Flightradar24 etc etc?

r

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du kommer inte åt plattans filer om du ansluter den med en USB-kabel till en dator?

Exe-filen lär väl ha hamnat i mappen för den webbläsare du använde för nerladdningen, tror jag.

 

Har du installerat något säkerhetsprogram, typ antivirus, VPN?

För ett sånt skulle väl kunna blockera en del internetanslutningar.

 

Kontaktar du Asus tror jag att deras första förslag skulle vara en ominstallation av plattan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det brukar vara så att man i filhanterare mm behöver trycka länge på ett objekt och då får man upp möjlighet att markera det, och flera objekt. Sedan brukar då ett val finnas vad man vill göra med de filer markerat, ex. radera.

 

Nu kanske det inte är hela världen om din .exe får ligga kvar i nerladdningsmappen men givetvis vill man kunna städa vid behov.

 

En app som också använder volym+power verkar ju inte vara till någon hjälp och jag kan hålla med om att detta kan vara en knölig procedur men tänk på att det kan vara svårt att ta en skärmdump av ex. en inställningssida, med hjälp av en app/genväg. Man behöver använda minst en yttre fysisk knapp för detta.

Dock bör man kunna hitta en app som tar en fördröjd bild, aktivera skärmdump att ta bild efter 5 sekunder, sedan navigera till den sida man vill ta bild på.

Ska leta om det inte finns en sån.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Via USB-kabel får jag bara fram en exe- och en inf-fil. Exe-filen genererar share-link på datorn som då ger möjlighet att dela filer i bägge riktningar. Det är ju bra på sitt sätt.  Har inget säkerhetsprogram än men om jag haft det skulle det i så fall bara stoppa de angivna och släppa fram allt annat? Min mobil fungerar alldeles utmärkt med Play+ och de andra.  Säkert i plattan som problemet men internet ligger. Jag har provat med ominstallation av Play+  men hjälper ej. Får nog ringa Asus i morgon.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Via USB-kabel får jag bara fram en exe- och en inf-fil. Exe-filen genererar share-link på datorn som då ger möjlighet att dela filer i bägge riktningar. Det är ju bra på sitt sätt. 

 

De två filerna kan (ska) du ju ta bort, du har ingen nytta av dem i plattan.

 

Detta program ger en rad möjligheter, inklusive tidsfördröjning, till att ta skärmdumpar, har installerat den själv nu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icecoldapps.screenshoteasy

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har varit i kontakt med Asus. Supporten tyckte jag skulle avinstallera apparna som ej funkar och lägga in på nytt.  Sagt och gjort och så funkar all utom You Tube. Men jag tycker förstås de krånglat till det så att det är inget normalt förfarande de föreslår - eller enkelt. Ska jobba lite med det nu - men glad för de andra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...