Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Data -> Skärm problem


DataBygge

Rekommendera Poster

Hej, min ena dator har fått ett problem, den fungerar inte längre någon bra ihop med skärmar.

Har provat att koppla in olika fungerande skärmar, med olika sladdar till datorn, så det är alltså datorn det är fel på.

Har provat med DVI, VGA samt HDMI kablar, ingen har fungerat.

Kan det vara så att någon hårdvara på datorn är förstörd, exempelvis grafikkort eller något som ska visa skärmen?

När jag kopplar in datorn i någon av skärmen blir det svart bakgrund, och skärmen säger någonting i stilen med " No signal ", dvs att den inte hittar någon dator.

Operativsystem är Windows 7 och datan är ett hemmabygge, en mix av olika komponenter, men den har fungerat utmärkt i två år.

Kan det vara någon inställning man måste fixa på datorn? Fjärrstyr just nu datorn via TeamViewer, så kan ju gå in och fixa något där. Kanske hjälper det att ominstallera Windows? Men hur gör man det utan tillgång till skärm?

Tacksam för svar!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du via TeamViewer märker att datorn fungerar som vanligt verkar det mycket riktigt vara problem med grafikkortet. Till att börja med ta ur och sätt tillbaks grafikkortet utifall att det har blivit oxid på kontakterna eller något liknande problem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Ominstallation av Windows kommer inte att hjälpa.

När du slår på datorn skall du alltid kunna se POST och kunna komma in i BIOS och videosignalen skall då fungera samt att i detta läge är inte Windows ens laddat eller några som helst drivrutiner.

 

No signal - ingen signal mellan bildskärm och grafikkort.

 

Sitter grafikkortet riktigt på plats ordentligt nedstoppad i PCIE kontakten och sitter rakt (så det inte kommit ur läge)?

 

Kontrollera strömförsörjningen till grafikkortet, brukar vara en eller två PCIE-kontakter som sitter bak eller ovanpå grafikkortet och levererar 12V. Dessa kontakter kan ibland vara svåra att trycka in ordentligt och kanske hamnat ur läge?

 

Fel på grafikkortet? Har du så du kan låna ett grafikkort (spelar ingen större roll vilket, bara det är ett PCI-E) så du kan testa?

 

Ja och följ Cecilias råd ovan också.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...