Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

En podcast med er på eforum :)


Niklas och Stefan

Rekommendera Poster

Niklas och Stefan

 

Hej,

Vi arbetar med en podcast där vi undersöker olika ämnen, fenomen och händelser och vi har kommit fram till kategorin "Internetfenomen". Vi skulle under veckan vilja prata med er som har koll på det här och starta diskussioner att ha som underlag i podden.

 

Podden heter themoonbarking.com och där diskuterar vi olika ämnen mot en bakgrund av lättsam humor. I vissa avsnitt kommer vi knyta an till ett tema vi inte kan mycket eller något om. Då tar vi hjälp av era kunskaper experter för att få ihop ett vettigt och kul program - allt för att höja medvetandet hos oss och vår lilla lyssnarskara. På det här sättet hoppas vi att vi lär oss något vilket är kul och att vi kan ge er en rolig stund om ni lyssnar på det (vilket är kul).

 

Nu vill vi gärna disikera temat Internetfenomen så förvänta er ett försök att snudda vid era unika kunskaper. Vi använder gärna er nicknames i våra diskussioner då vi tar upp något ni sagt så vill ni vara hemliga: skriv det i era inlägg.

 

Vi har listat några Internetfenomen nedan:

Mirc, ICQ, Lunarstorm, MSN, Playahead, Facebook, Napster, Kazaa DC++ torrentsidor, Sporitfy, Netflix,Play-TV Youtube, Piratebay.

 

Är det här fenomen? Är det larv? Finns trivia? Är något på väg att braka ihop eller resa sig som en fågel fenix? Vad har vi glömt (en massa vi vet) Tyck och tänk till. Vi vill också ställa frågorna om vad ni anser är det största internetfenomenet och varför? Vad tror ni blir nästa händelse? Vad är ert sämsta Internetfenomen? Sjukaste fenomen? Största personlighet? Mest överskattade personlighet?

 

Skriv vad ni vill, hur mycket eller lite ni vill. På en vecka ska vi lära oss allt vi mäktar med om det här ämnet och vi hoppas på er och att ni också lyssnar till podden som kommer om några veckor. Under tiden får ni hemskt gärna ta del av det vi skrapat ihop så länge i form av de poddar vi gjort och fundera över hur era kunskaper kan kläs i våra ord.

 

Vi hoppas på er digitala medverkan. Ha det toppen.

 

Stefan & Niklas

 

Webbplats: themoonbarking.com

Facebook, Twitter, Instagram och iTunes: themoonbarking

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vi har listat några Internetfenomen nedan:

Mirc, ICQ, Lunarstorm, MSN, Playahead, Facebook, Napster, Kazaa DC++ torrentsidor, Sporitfy, Netflix,Play-TV Youtube, Piratebay.

Och så glömmer ni alla e-forum som hjälper folk... :(

 

Kan själv säga att jag är varken medlem av sajter som FB, TB, Napster, Kazaa, DC++,

torrent-sidor förutom vissa på CERN/ESA/NASAs sidor etc.

 

I folkmun låter BitTorrent som ett fult ord, tvärtom är det ett utmärkt sätt att distribuera stora datamängder till många användare på.

 

För ni har väl klart för er att majoriteten av all data som skyfflas emellan på internet kommer från vetenskapliga institutioner; där CERN står för den i särklass största datamängden och som oftast sker via bit-torrent och tex. även ESA, JAXA och NASA använder?

 

CERN som förövrigt uppfann webben.

http://home.web.cern.ch/about/computing

The Data Centre processes about one petabyte of data every day - the equivalent of around 210,000 DVDs. The centre hosts 11,000 servers with 100,000 processor cores. Some 6000 changes in the database are performed every second.

 

The Grid runs more than two million jobs per day. At peak rates, 10 gigabytes of data may be transferred from its servers every second.

 

Men kul projekt och Lycka till.

Återkom gärna och tala om hur det gick, det vore intressant.

Mvh :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...